Căutare

Share this article

Două portrete realizate de Pablo Picasso şi Amedeo Modigliani au fost vândute cu 56,4 milioane de euro respectiv 50,2 milioane de euro la o licitaţie de artă modernă organizată de casa Sotheby’s, marţi, la Londra.

Potrivit News.ro care citează Le Figaro, tabloul „Femme assise”, de Picasso, a fost vândut cu 43,3 milioane de lire sterline (56,4 milioane de euro), devenind cea mai scumpă operă de artă vândută la Londra în ultimii cinci ani, după opera „L’Homme qui marche”, de Alberto Giacometti, care a fost vândută cu 74,3 milioane de euro, în 2010, la o licitaţie organizată tot de casa Sotheby’s.

Tabloul „Femme assise”, care provine dintr-o colecţie privată, a apărut pentru a doua oară pe piaţa licitaţiilor, după tranzacţionarea lui în anul 1973 cu suma de 340.000 de lire sterline.

Portretul lui „Jeanne Hébuterne (au foulard)”, realizat de Amedeo Modigliani, a fost vândut marţi seară la Londra cu suma de 50,2 milioane de euro. Lucrarea reprezintă una dintre cele mai frumoase portrete ale muzei artistului. Tabloul, care a fost vândut în 1986 cu 1,9 milioane de lire sterline, datează din 1919 şi a fost realizat cu un an înainte de moartea pictorului.

Cele 27 de loturi puse în vânzare de casa Sotheby’s, marţi seară, la Londra, au generat încasări totale de 103,3 milioane de lire sterline (134,6 milioane de euro).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO