fbpx

Căutare

Share this article

Actorul Sean Penn va publica în aprilie romanul său de debut, intitulat „Bob Honey Who Just Do Stuff”. Cartea este o versiune extinsă a unui audiobook pe semnat de celebrul actor în 2016 cu pseudonimul Pappy Pariah.

Noul volum de ficţiune face referiri directe la preşedinţia lui Donald Trump precum şi la mişcarea #MeToo. Cartea lui Sean Penn ne face cunoştinţă cu personajul Bob Honey, un om cu multe „îndeletniciri” (instalator, pirotehnist sau asasin plătit de o agenţie guvernamentală secretă). Aşa cum precizează şi The Guardian, într-una dintre scenele din acest roman Bob Honey îi adresează o scrisoare Preşedintelui Statelor Unite, numit Mr. Landlord:

„Mulţi americani te-au votat cu durere şi cu furie. Mulţi ruşi te-au ales, de asemenea. Funcţia ta este un asterisc acceptat la fel de mult cum sunt „acceptate” dovezile tale alternative. Deşi funcţia pe care o deţii va rămâne reală, tu n-ai fost şi nu vei fi vreodată. Un milion de femei au minimizat „penis-edinţia” ta pe străzile Washigtonului şi în întreaga lume în ziua inaugurării tale neînsemnate… Nu eşti doar un preşedinte demn de pus sub acuzare, dar şi în mare nevoie de o intervenţie. Noi nu suntem doar un popor care are nevoie de o intervenţie, suntem o naţiune care are nevoie de un asasin… Hai, scrie-mi un tweet, te provoc.”

Evident că acest citat a creat multă vâlvă în social media, a provocat, desigur şi multe #fakenews-uri sau, pur şi simplu, ştiri bombastice sau chiar apeluri către FBI care cer arestarea actorului.

 

 

Sean Penn este un fervent  critic al lui Trump pe care l-a numit „ un duşman al speciei umane” într-un editorial publicat în revista Time în luna ianuarie. Cartea sa mai cuprinde şi alte referiri la politica actuală, de la pasaje despre marşul „yellow lives matter”, la mişcarea #MeToo, pe care o consideră inadecvată, o mişcare „care reduce violul la o joacă copilărească cu pârâcioşi”

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO