fbpx

Căutare

Share this article
Dependenţii de telefoane mobile pot de-acum să contracareze această „boală a secolului” folosind, în locul unui telefon obişnuit, un „surogat” care utilizează nişte pentru cu ajutorul cărora se pot imita gesturile specifice foosirii unui smartphone.
Dispozitivul în formă de telefon vine cu o serie de „mărgele” de piatră încorporate, care permit utilizatorilor să deruleze, să mărească şi să gliseze pe suprafaţa telefonului „surogat”. Acesta este conceput de designerul austriac Klemens Schillinger şi, nu, nu este conectat la nicio reţea. Este doar un dispozitiv fals!
Designerul a creat aceste dispozitive false pentru a-i ajuta pe „dependenţii” de telefoane mobile să renunţe mai uşor la utilizarea non-stop a telefonului şi să gestioneze mai bine „sevrajul”, în cazul în care nu pot folosi un telefon mobil.
Schillinger este de părere că oamenii simt nevoia să-şi verifice telefoanele chiar şi atunci când nu aşteaptă un mesaj sau un apel de la cineva. (Ştiţi cu toţii, cum deschidem şi „ne jucăm” cu telefonul fără nici un motiv!). Aşa că designerul şi-a propus să ne ajute să scăpăm de această verificare inutilă a mobilelor. Schillinger mărturiseşte că a fost inspirat de scriitorul şi filozoful italian Umberto Eco, care a încercat să renunţe la fumat prin înlocuirea pipei cu un simplu băţ de lemn. 
Falsul telefon conceput de designerul austriac are o greutate similară cu un smartphone şi creează senzaţia că ai ţine în mână un telefon adevărat. 
Dispozitivul este realizat din plastic polioxietilenic negru, iar bilele sunt fabricate dintr-un mineral numit howlite. Aceste telefoane-surogat permit mişcări cum ar fi derularea, mărirea şi „deplasarea” pe ecran cu ajutorul mărgelelor integrate în carcasă. 
Trebuie să ştiţi că acesta nu este primul dispozitiv pe care Schillinger l-a proiectat pentru a ajuta oamenii să se deconecteze de la smartphone-urile lor. Acesta a gândit şi „o lampă offline”, care se aprinde doar dacă utilizatorul îşi „închide” telefonul în sertarul integrat în lampă. Ambele obiecte au fost concepute pentru o expoziţie numită #Offline – Design for the (Good Old) Real World de la Vienna Design Week. Îi puteţi vedea lucrările pe klemensschillinger.com
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO