Căutare

Share this article

Femeile care au supravieţuit cancerului de sân au avut curajul de a se urca şi de a defila pe podium la New York Fashion Week în lenjerie intimă, într-un spectacol ce a avut ca scop strângerea de fonduri caritabile.

Spectacolul AnaOno Intimates a fost conceput de o serie de designeri americani împreună cu Dana Donofree, supravieţuitoare a cancerului de sân. Prezentarea spectacolului a fost făcută de către Mira Sorvino, faimoasa actriţă de la Hollywood ce s-a alătura şi ea acestei cauze, după cum informează BBC.

Foto: Reuters

Modelele, femei obişnuite cu diferite forme ale corpului şi diferite poveşti de viaţă, au defilat cu mândrie în ciuda semnelor vizibile ale operaţiilor. Jumătate dintre aceste femei au suferit de metastază sau forme foarte avansate ale cancerului de sân, conform declaraţiei făcute de Dana Donofree.

Toţi banii strânşi au fost direcţionaţi către Cancerland, o agenţie de caritate, susţinere şi mobilizare din SUA.

„M-am simţit sexi, m-am simţit frumoasă şi am fost mândră”, a declarat Paige Moore o tânără de 24 de ani ce a defilat pe podium. În urmă cu cinci săptămâni ea a suferit o dublă mastectomie preventivă după o testare genetică. „Am simţit că aceste cicatrici sunt sexi şi minunate iar eu sunt aici. Sunt în viaţă şi mă simt bine. Asta este tot ce contează” a mai spus ea.

Este un moment foarte important pentru ele să iasă din mediul lor şi să aibă parte de o experienţă ca aceasta deoarece cancerul de sân a pus stăpânire pe corpurile lor”, a declarat Donofree pentru Reuters. Şi ea a suferit o dublă mastectomie după ce a fost diagnosticată cu cancer la vârsta de 27 de ani. Ea a început să creeze lenjerie intimă pentru acele femei care au trecut printr-o operaţie de cancer la sân după ce a realizat că articolele de îmbrăcăminte tradiţionale nu se mai potriveau.

„Indiferent dacă am mameloane sau sâni, sau dacă nu am deloc, sunt femeie” a spus modelul Chiaro D’Agostino, o profesoară şi bloggeriţă din New York.

Foto: Reuters
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO