Sydney şi planul său radical de a transforma cel mai important loc australian în trei oraşe diferite - LIFE.ro
Mergi la conținut

Sydney şi planul său radical de a transforma cel mai important loc australian în trei oraşe diferite

Sydney are planuri ambiţioase. Cel mai important oraş din Australia a anunţat că o să fie împărţit în trei oraşe diferite – în mai puţin de 20 de ani. Această măsură încearcă să rezolve problemele arzătoare ale oraşului, precum creşterea populaţiei şi a costurilor caselor. Dar cum va face acest lucru? Şi de ce?
Share this article

Sydney are planuri ambiţioase. Cel mai important oraş din Australia a anunţat că o să fie împărţit în trei oraşe diferite – în mai puţin de 20 de ani. Această măsură încearcă să rezolve problemele arzătoare ale oraşului, precum creşterea populaţiei şi a costurilor caselor. Împărţirea aceasta ar duce la un acces mai uşor al oamenilor la case sau job-uri, ajutându-i pe aceştia să economisească atât timp, cât şi bani.  

Cele trei oraşe ar trebui să poartă următoarele nume: Eastern Harbour City, Central River City şi Western Parkland City. Dar cum o să împartă un oraş de milioane de oameni în trei oraşe diferite? 

Sydney ar urma să îşi dubleze populaţia în următorii 40 de ani 

La finalul anilor 1980, Sydney începea să devină o destinaţie la modă printre turişti. Nu mai puţin de 1,6 milioane de oameni erau atraşi în fiecare an să viziteze cel mai important oraş australian. Un oraş liniştit, frumos, spectaculos care a devenit brusc foarte interesant pentru toată lumea. Iar focurile de artificii de la trecerea dintre ani au devenit un brand de ţară. 

În decursul acestor ani, Sydney a reuşit să îşi consolideze această imagine a unui oraş relaxat, unde atât turiştii, cât şi localnicii se bucură de plimbările plătite pe Harbour Bridge, de timpul petrecut la ocean sau de restaurantele cu super privelişti. 

Însă tocmai această imagine foarte bună se pare că se întoarce împotriva lui. În acest moment Sydney se confruntă cu o creştere accelerată a populaţiei. Se preconizează că în următorii 40 de ani, populaţia ar trebui să se dubleze, ajungând de la 4,8 milioane în 2016, la nu mai puţin de 8 milioane până în 2056. 

Parcurile sunt distruse de autostrăzi, ajungând la un stil de viaţă asemănător cu cel din Los Angeles unde toate drumurile sunt parcurse cu maşina. Preţul apartamentelor noi a explodat. În acest moment un preţ mediu pentru o casă în Sydney a ajuns la 914,000 de dolari, în contextul în care un preţ mediu în Australia este undeva pe la 630,000 de dolari, fiind unul dintre cele mai scumpe 10 oraşe din lume. 

Mai mult decât atât, oamenii nu au nici posibilitatea de a se muta la periferie din cauza infrastructurii precare. În acest context, mai mult de jumătate din populaţie trăieşte în Eastern Harbour – locul în care se găsesc Bondi Beach, Sydney Opera House, dar şi Central Business District şi Sydney Airport.

Şi cum se gândesc australienii să învingă aceste probleme? Fac trei oraşe!  

În acest context, Sydney are un plan măreţ – A Metropolis of Three Cities – prin care vrea să îşi divizeze cel mai important oraş în trei distincte – Eastern Harbour City care să se bazeze pe actuala zonă de business a oraşului, Central River City în zona centrală şi de vest şi Western Parkland City care să fie în zona de vest. 

Pentru a realiza acest plan, australienii îşi propun ca în următorii 20 de ani să construiască autostrăzi, spaţii de business, şcoli, spitale. Obiectivul lor este acela de a transforma orice drum într-unul de 30 de minute, aducând înapoi viaţa relaxată, pozitivă şi confortabilă pentru toţi locuitorii din cel mai important oraş australian. 

Tot planul lor poate fi văzut în video-ul de mai jos:

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora