fbpx

Căutare

Share this article

Tabloul „Self Portrait as Charles Darwin” de Adrian Ghenie s-a vândut ieri, la Casa Sotheby’s din Londra, cu suma de 3,2 milioane de lire sterline. „Self Portrait as Charles Darwin”, realizat în ulei pe pânză, fusese estimat între 2.000.000 şi 3.000.000 de lire sterline, iar licitaţia de miercuri seară s-a oprit la 3.252.500 de lire sterline.

Potrivit News.ro, lucrarea a fost creată în 2011 şi este una dintre cele mai reuşite ale lui Adrian Ghenie, aşa cum apare în catalogul licitaţiei Sotheby’s. Tabloul provine dintr-o colecţie privată americană.

În multe din lucrările sale, Ghenie a prezentat personalităţi puternice precum Adolf Hitler, Josef Mengele, Charles Darwin. În 2013, prima expoziţie a lui Adrian Ghenie, de la galeria Pace din New York, s-a axat în principal pe dialogul darwinian, iar în 2015, Ghenie a reluat tema pentru expoziţia de la Bienala de la Veneţia, ediţia 56.

„Memories”, a doua pânză semnată Ghenie prezentă în cadrul acestei licitaţii, nu a fost adjudecată. Lucrarea a fost estimată de Casa Sotheby’s la o valoare cuprinsă între 350.000 şi 550.000 de lire sterline.

În cadrul acestei licitaţii din data de 8 martie, „Eisberg” (1982), de Gerhard Richter, a fost adjudecat cu cel mai ridicat preţ: 17,7 milioane de lire sterline. Al doua cea mai bine vândută lucrare a fost „Untitled (One Eyed Man or Xerox Face)”, de Jean-Michel Basquiat, vândut cu 11,9 milioane de lire sterline

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO