Căutare

Share this article
Pentru pasionaţii de artă, colecţionari, galerişti sau artişti, luna martie aduce trei dintre cele mai mari târguri care animă piaţa de artă internaţională. Iată ce ar trebui să ştii despre ele. 
 
THE ARMORY SHOW (NEW YORK, 3-6 martie) 
Unul dintre cele mai importante evenimente anuale din New York dedicate artei, desfăşurat chiar în inima Manhattanului, The Armory Show se concentrează în special pe cele mai importante lucrări din artă secolelor 20 şi 21. Durează de şaisprezece ani, timp în care a devenit deja o instituţie internaţională care combină o selecţie a galeriilor de top din întreaga lume cu un program excepţional de evenimente şi expoziţii, pe parcursul unei săptămâni – Armory Arts Week.
 
 
ART BASEL (Hong Kong, 24-26 martie; Basel 16-19 iunie) 
Unul dintre cele mai vechi târguri de artă contemporană din lume, Art Basel a debutat în 1974 în Elveţia şi s-a transformat astăzi într-un adevărat fenomen. Târgul are în prezent doi „sateliţi”: Art Basel Miami (lansat în 2002) şi Art Basel Hong King (lansat în 2011). Toate cele trei târguri se adresează colecţionarilor pentru care banii nu sunt o problemă: cu bugetul potrivit poţi achiziţiona un Picasso sau un Warhol şi te poţi bucura de compania vedetelor care vizitează acest eveniment. La Art Basel au fost zărite celebrităţi precum Leonardo DiCaprio, Michael Douglas, Jaz-Z şi Beyonce, Martha Stewart, Pharell şi alţii.
 
 
ART PARIS ART FAIR (31 martie – 3 aprilie) 
Primăvara pariziană este şi mai frumoasă, atunci când în peisaj apare arta! La ediţia de anul acesta, ce va avea loc la Grand Palais, se vor reuni nu mai puţin de 143 de galerii de artă modernă şi contemporană din 20 de ţări (pentru prima oară vor participa Iran, Columbia şi Azerbaidjan). Deschis tuturor formelor de expresie artistică, Art Paris Art Fair oferă o viziune largă asupra artei post-belice, având în fiecare an o temă distinctă; anul acesta se concentrează pe „descoperire”, iar ţara invitată este Coreea de Sud. Expoziţiile Solo Show se vor concentra pe opera unui artist individual, iar cele din secţiunea Promises – pe galeriile noi şi artiştii emergenţi. Nici arta video şi cea digitală nu vor lipsi: faţada Grand Palais va fi înfrumuseţată cu proiecţii.
 
Detalii pe: www.artparis.com
 
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO