fbpx

Căutare

Share this article

Un mijloc de transport zburător pentru oraş este acum în stadiul de proiect şi conform producătorilor ar putea transporta pasagerii în regim de taxi, pe calea aerului în maxim cinci ani.

CityHawk este un vehicul cu cinci locuri ce foloseşte ca sursă de putere nişte motoare gigantice propulsate de combustibil

Acest model este inspirat de Cormorant, o navă militară  menită să evacueze militarii răniţi de pe câmpul de luptă. Metro Skyways, o subsidiară a companiei israeliene  Urban Aeronautics, plănuieşte să lanseze designul acestui taxi zburător. Vehiculul va folosi iniţial combustibil lichid, însă va fi proiectat de la început să-l transforme în hidrogen lichid.

Foto: Hepta

Compania producătoare susţine că CityHawk este un proiect unic ce combină un design compact, de dimensiunea unei maşini, cu o capacitate de patru pasageri, fără rotoare sau aripi, fără baterii şi aproape 0 potenţial de emisii de carbon. Dezvoltarea proiectului până la primele teste de zbor se pare că va dura aproximativ cinci ani.

Cormorant este proiectul dezvoltat de o a doua subsidiară a companiei israeliene, Tactical Robotics, iar CityHawk  îi va semăna atât ca formă cât şi ca mărime.

Cormorant a participat cu succes până acum la peste 200 de teste de zbor, are o capacitate de 450 de kilograme şi poate zbura mai mult de 50 de kilometri pentru a duce provizii în zonele de război şi pentru a lua răniţii din zonele afectate. Aeronava a fost proiectată să gândească singură şi să ia decizii rapide în cazul unor probleme apărute în timpul misiunii. A avut nevoie de aproximativ doi ani până a apărea la stadiul de prototip, iar acum se aşteaptă comenzi pentru a se înlocui vechile elicoptere de război.

La fel ca şi Cormorant, CityHawk va zbura iniţial cu un pilot uman, însă proiectul presupune ca acest taxi zburător să poate fi condus cu ajutorul unei tehnologii autonome. Toate aceste maşini vor fi proiectate cu paraşute care să poată aduce pasagerii în siguranţă la sol în caz de pericol.

Urban Aeronautics se află acum la stadiul în care caută potenţiali parteneri şi investitori interesaţi să participe la inaugurarea acestui proiect.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO