fbpx

Căutare

Share this article

BMW este cunoscut pentru promovarea tehnologiei ecologice, BMW Diesels, BMW ActiveHybrids sau vehiculele electrice fiind câteva din conceptele promovate de brandul nemţesc în ideea de a proteja mediului înconjurător. BMW i, spre exemplu, sub-brand BMW existent din 2011, concepe şi produce exclusiv vehicule electrice plug-in, cel mai cunoscut în acest sens fiind modelul BMW i3. Ei bine, acumulatorul de înaltă tensiune dezvoltat pentru i3, ce asigură rularea fără emisii a maşinilor pe şosea, este folosit acum (conform Luxury Insider), şi la bărcile cu motor.

BMW Group livrează baterii litiu-ion de la fabrica sa din Dingolfing (Bavaria) companiei germane Torqeedo (fondată în 2005 în Starnberg), furnizor global de sisteme de propulsie electrică şi hibrid pentru bărcile cu motor, iahturi de navigaţie, feriboturi şi taxiuri de apă. Aşa încât, de acum înainte “bateriile de înaltă tensiune produse de BMW vor face parte integrantă dintr-o alternativă ecologică, rentabilă şi silenţioasă faţă de sistemele convenţionale de propulsie folosite de regulă la bărci”, scriu cei de la Luxury Insider. Motoarele vor fi folosite astfel pentru stocarea energiei în sistemele de acţionare electrice de înaltă performanţă ale Torqeedo, cunoscute cu numele de Deep Blue.

 

Bateria litiu-ion creată pentru i3 cuprinde opt module, fiecare conţinând 12 celule. Conectorii, cablurile, senzorii de monitorizare şi sistemul de încălzire şi răcire au fost, de asemenea, dezvoltaţi special pentru BMW i. Datorită capacităţii plug-and-play pe care inginerii o încorporau de la bun început în bateriile BMW i3, tehnologia oferă o gamă largă de aplicaţii dincolo de sectorul auto. Iar această utilizare inovatoare a bateriilor de înaltă tensiune BMW i ce asigură propulsia electrică pe apă este doar un exemplu din multele concepte originale pe care BMW le foloseşte cu scopul de a asigura durabilitatea produsului şi de a proteja mediul înconjurător.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO