fbpx

Căutare

Share this article

Mai sunt doar câteva zile până la închiderea Festivalului Internaţional George Enescu iar melomanii mai au încă de văzut concerte cu artişti senzaţionali. Peter Hoare, printre cei mai versatili tenori contemporani, este unul dintre aceştia.

Artistul britanic va avea rolul titular în “Damnaţiunea lui Faust”, lucrare compusă în 1846 de francezul Hector Berlioz, ce va fi prezentată pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pe 20 septembrie, de la ora 20.00, sub forma unei premiere: celebra operă nu a mai fost prezentată până acum sub formă de concert cu proiecţii multimedia live.

Peter Hoare – care a fost percuţionist înainte de a-şi face debutul ca tenor, în 2001, la Royal Opera din Londra, şi care a interpretat de atunci nenumărate roluri, printre care Goro (Madama Butterfly) şi Don Basilio (Le nozze di Figaro) – va intra în pielea damnatului Faust, în timp ce Orchestra şi Corul Filarmonicii George Enescu îl va acompania. Dirijor este apreciatul John Nelson (cunoscut şi ca interpret virtuos de al marilor opere romantice, în special operele lui Berlioz) iar regizor al acestui concert ce îmbină muzica clasică cu tehnologia multimedia este Petrikă Ionescu, apreciat pentru spectacolele sale neconvenţionale.  

 

Biletele pentru Damnaţiunea lui Faust sunt încă valabile pe eventim.ro, la preţuri cuprinse între 80 şi 180 de lei.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO