fbpx

Căutare

Share this article

Teodora Enache este cotată drept una dintre vocalistele din prima ligă a jazz-ului românesc, cu o carieră de peste 20 ani. A colaborat cu numeroşi muzicieni internaţionalii: Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ricardo Scala, Theodosii Spassov, David Brubeck sau Burton Greene.

Pe 22 iunie, Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet vor susţine un concert în Club Tribute din Bucureşti. Show-ul anunţă lansarea celui mai nou album al artistei – „Transfiguration” – produs de Benny Rietveld (basistul şi directorul muzical al trupei Santana) şi înregistrat împreună cu muzicienii americani care compun Benny Rietveld Quintet.

Concertul de la Bucureşti este primul din Turneul Transfiguration. Seria concertelor continuă la Sibiu (Filarmonica – Sala Thalia), pe 24 iunie, Braşov (Rockstadt), pe 25 iunie şi la Opera Maghiară din Cluj-Napoca în data de 27 iunie.

Albumul care stă la baza acestui turneu a fost înregistrat în februarie 2015, în studiourile Audio Mix House din Las Vegas (SUA), cu aportul fostei secţii ritmice Santana – Benny Rietveld (bas) şi Pepe Jimenez (tobe), alături de care s-au aflat Manu Koch (claviaturi, BR Quintet), Allen Won (saxofon, BR Quintet), Ren Martin-Doike (viola, BR Quintet), Ramon Yslas (percutie, BR Quintet) şi Fred Schreuders (chitara) şi a fost revizuit în celebrele Abbey Road Studios din Londra.

Albumul poartă viziunea Teodorei Enache, iar experienţa muzicală a lui Benny Rietveld şi-a pus amprenta atât în zona instrumentală, în aranjamentele muzicale şi mixaje dar şi în zona de producţie. Pe album se regăsesc lucrări diverse, de la standarde de jazz până la muzica tradiţională românească şi evreiască, dar şi creaţii originale ale Teodorei Enache.

Cunoscuta cântăreaţă de jazz deţine Premiul de Excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie internaţională a unui muzician român de jazz, acordat de Societatea Română de Radiodifuziune în anul 2013 (an pe care l-a încheiat cu un spectaculos turneu alături de Stanley Jordan, în Germania şi România) i-a adus întâlnirea cu Benny Rietveld, care avea sa pună bazele prezentei colaborări.

Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni ai culturii muzicale internaţionale, posesor al unei impresionante cărţi de vizită. De 9 ori laureat al Premiilor Grammy, ca basist, autor de muzică de film şi producător muzical,  în prezent este basist şi director muzical al lui Carlos Santana. A concertat şi înregistrat împreuna cu Miles Davis, Sheila E., John Lee Hooker, Bonnie Hayes, Ray Obiedo şi mulţi alţii.

Biletele pentru turneul Transfiguration se găsesc în reţeaua iabilet.ro la preţuri cuprinse între 48 şi 85 lei (presale până în 15 iunie) şi între 58 şi 95 lei din 16 iunie.

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO