Terapii pentru trup şi suflet în stil oriental, acum şi în România - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Un nou centru spa şi detoxifiere s-a deschis la sfârşitul anului trecut la Braşov. Centrul  care se numeşte Atasagon – în traducere din turcă, Vindecător, propune celor obosiţi şi împovăraţi o purificare a corpului şi a sufletului. Se obţine astfel o re-pornire a organismului care ajută toate sistemele corpului să funcţioneze mai bine.
 
Fondatorul centrului Atasagon  este Muhammet Gurkan, specialist în domeniul detoxifierii cu 8 ani de experienţă în diverse centre similare din Turcia. Prin acest centru, Gurkan vrea să ofere românilor care vor să îşi aibă de grijă o soluţie la aceleaşi standarde de calitate ca în ţara sa de origine, dar mult mai aproape de casă. 
 
Serviciile pe care le oferă sunt guvernate de motto-ul „Making health your habit”, de aceea, în afară de o soluţie imediată pentru diversele probleme cu care se prezintă clienţii la detoxifiere, centrul încearcă să îi înveţe nişte obişnuinţe care să îi ajut pe termen lung. Iar la baza tuturor terapiilor Atasagon este filosofia Zen. Specialiştii de aici consideră că pentru a fi cu adevărat sănătoşi, oamenii au nevoie ca toxinele din corp, dar şi gândurile negative să fie îndepărtate, existând o conexiune foarte puternică între ele. 
 
„Filosofia Zen consideră că toate sentimentele negative vin fie din trecut (datorate fricilor), fie din viitor (datorate anxietăţilor). Dacă vom reuşi să ne concentrăm pe puterea prezentului, putem să ne detaşăm de emoţiile negative. Filosofia Zen consideră că putem spune «Prezentul este Raiul»”, explică Kutay Toga, Spiritual Life Coach.
 
De aceea, în cadrul centrului, una dintre terapiile cele mai complexe este aceea de Life Coaching. Şedinţele private au loc împreună cu specialistul în meditaţie care te ajută să te cunoşti mai bine, să te redescoperi şi să găseşti răspunsuri la probleme arzătoare. Scopul este acela de a-ţi îmbunătăţii calitatea vieţii, de a avea mai mult succes în atingerea scopurilor propuse şi de a-ţi redobândi iniştea. 
 
Terapii pentru corp
 
Prin intermediul unor programe complexe şi diverse, specialiştii de la Atasagon vizează regenerarea sistemului digestiv şi îmbunătăţirea stilului de viaţă ale celor care le trec pragul. Aceste programe accelerează şi intensifică eliminarea toxinelor din organism, lor adăugându-li-se alimentaţia specială şi terapiile adjuvante din pachetele detox. 
 
Cum lucrurile nu se fac la voia întâmplării, oaspeţii centrului beneficiază de o evaluare completă a statusului nutriţional şi metabolic, dar şi a stării de sănătate. Nu în ultimul rând, specialiştii Atasagon iau în considerare gradul de motivare al celor care îi solicită. În urma acestei evaluări, pacienţilor li se recomandă unul dintre cele trei programe de detoxifiere: Master Detox, Green Juice şi Raw Food. 
Sesiunile de detox sunt foarte importante pentru echipa Atasagon, specialiştii de aici pornind de la ideea că eroii nevăzuţi ai sănătăţii noastre sunt bacteriile din intestine, acestea fiind benefice pentru întreaga noastră stare de bine.  La pregătirea acestor programe de detoxifiere participă Juice Master, specialistul în prepararea shake-urilor detoxifiante, care sunt preparate astfel încât să asigure proteinele, grăsimile şi o anumită cantitate de carbohidraţi sub formă de lichid, împreună cu toţi nutriţii, antioxidanţii, vitaminele şi mineralele de care are nevoie ficatul pentru a-şi valorifica funcţia de detoxifiere. Programele acestea sunt recomandate pentru un minim de 5 zile de detoxifiere, dar, pentru o purificare mai eficace, se recomandă o cură de 7 zile. 
 
Specialiştii Atasagon spun că detoxifierea ajută la eliminarea toxinelor, reduce simptomele alergiilor, creşte rezistenţa sistemului imunitar împotriva bolilor şi a infecţiilor, permite sângelui să se cureţe şi să regenereze organele, celulele şi ţesuturile.  Mai mult, ar trebui să îmbunătăţească abilităţile de concentrare şi memoria, ajută la reglarea somnului şi reduce riscul unor boli cronice, reducând inclusiv valorile tensiunii arteriale, dar şi durerile articulare. 
 
Echilibru Alcalin – Acid, cheia către o viaţă sănătoasă şi fericită 
 
Pentru o viaţă sănătoasă şi fericită, fondatorul Atasagon recomandă practicarea zilnică a echilibrului Alcalin – Acid atât în ceea ce priveşte alimentele, cât şi emoţiile pe care trebuie să le gestionăm. Ceea ce spune filosofia Atasagon este că pentru a depăşii emoţiile negative, avem nevoie de o modalitate naturală de ne simţi fericiţi. Iar pentru a ne bucura de emoţiile alcaline, nu avem nevoie de nimic altceva, decât de noi fizic, mental şi emoţional. 
 
„Avem nevoie de cel puţin 80% de alimente şi emoţii alcaline în viaţa noastră, pentru ca metabolismul, mintea si spiritul să se păstreze sănătoase. De asemenea, a fi într-o stare emoţională negativă nu ajută activitatea celulelor, care pot crea boli fizice şi mentale. Inima, creierul şi toate organele noastre sunt afectate de gândurile noastre”, spune Kutay Toga, Spiritual Life Coach. Pe scurt, emoţiile negative determină evenimente negative. Detoxifierea completă însă oferă un început fresh pentru o viaţă sănătoasă, echilibrată şi fericită.
 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO