Căutare

Share this article

Tesla vine oficial și în România. Aceasta este marea veste pe care Elon Musk a comunicat-o nu printr-o conferință de presă sau sub forma unui comunicat oficial, ci pe pagina de Twiter a companiei.

La finalul lunii august, mai exact pe 24 august a apărut acest anunț conform căruia, Tesla va putea fi livrată și în România, țara noastră fiind pe lista noilor state în care mașina electrică va fi disponibilă, alături de Polonia, Ungaria și Slovenia.

Nu a durat mult și pe site-ul oficial Tesla a apărut și România la configurator.

În prezent, se estimează că în România sunt aproximativ 50 de mașini Tesla, însă toate cumpărate din alte state.

Ce modele Tesla vor fi disponibile în România?

Neavând dealer în România și nici reprezentanță, Tesla va putea fi comandată online și ridicată din alte state. Prin această metodă, toate cele trei modele Tesla vor fi disponibile în România: Tesla Model 3, Tesla Model S și tesla Model X.

În afara de Polonia, Tesla nu are centre service în aceste țări, dar plănuiește deja deschiderea unuia în Budapesta. Având în vedere că Tesla nu are o reprezentanță în România, automobilele comandate online trebuie ridicate din alte țări. În prezent, Tesla nu are nici stații de încărcare în România, dar este posibil ca astfel de stații să fie deschise până când vor începe livrările oficiale (cel mai apropiat termen de livrare este 2020). În iunie, șeful companiei, directorul general Elon Musk, anunța că Tesla își va extinde rețeaua de stații de încărcare rapidă Supercharger în Europa de Est “probabil” până la începutul anului viitor. În martie, producătorul auto american a indicat că vrea să ajungă la o acoperire de 99% în Europa până la finele anului, pentru România fiind pregătite trei stații de încărcare Supercharger, în București, Craiova și Brăila, după cum anunță Profit.ro.

Modes X, Foto Shutterstock

Cât costă Tesla în România?

Modelul de bază Tesla Model 3 Standard Range Plus are o autonomie de 409 kilometri, o viteză maximă de 225 km/oră și poate realiza sprintul de la 0 la 100 km/oră în 5,6 secunde. Prețul este de 39.500 de euro.

Cei care vor o autonomie mai mare pot achiziționa varianta Model 3 Long Range, cu o autonomie de 560 km, care costă 48.200 de euro, iar varianta de top Performance costă 52.900 de euro și oferă 530 km autonomie, și atinge 100 km/oră în 3,4 secunde.

Tesla Model S costă cel puțin 72.600 de euro și oferă o autonomie de cel puțin 610 kilometri, în timp ce Model X începe de la 77.700 de euro și oferă o autonomie minimă de 505 km, anunță digi24.ro.

Aceste prețuri nu conțin TVA și nici alte taxe, ceea ce înseamnă că Tesla va fi o mașină mai scumpă comparativ cu alte state, dar și comparative cu modelele de mașini electrice disponibile deja pe piața românească.

Model S, Foto: Shutterstock

Interesant este că pentru a cumpăra o mașină electrică Tesla, te vei putea folosi inclusiv de programul Rabla, ecotichetele fiind valabile la precomandă.

Informația mai puțin încurajatoare este aceea că după ce îți configurezi modelul Tesla dorit, data de livrare este trecută „early 2020”, adică mașina va ajunge în prima parte a anului viitor, fără a ști cu exactitate când, deși avansul de 2000 de dolari este obligatoriu.

Dar pentru a putea fi sigur că-ți dorești cu adevărat o Tesla, poți încerca una. Mai exact, plătești niște bani pentru 30 de minute de condus o Tesla, o experiență absolut fabuloasă pentru iubitorii de mașini, promit cei care au făcut din asta un business.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO