fbpx

Căutare

Share this article

Fanii The Crown vor trebui să mai aștepte puțin pentru sezonul 5. Între timp, iată 10 evenimente pe care s-ar putea să le vedem în următorul sezon din serialul The Crown.

După al patrulea sezon scandalos și dramatic, fanii The Crown abia așteaptă ca cel de-al cincilea să continue povestea autentică a familiei regale. Din păcate, ei vor trebui să aștepte până în 2022 pentru lansarea noului sezon, având în vedere că ne așteptăm la noi înlocuiri în grila de casting pentru unele dintre personajele importante.

În așteptarea noului sezon, spectatorii pot citi câteva indicii posibile cu privire la evenimentele sezonului 5, bazate pe cronologia reală și unele dezvăluiri ale lui Peter Morgan. Cel de-al cincilea sezon va acoperi probabil perioada ultimului deceniu al secolului XX, în timp ce al șaselea sezon va acoperi anii rămași ai secolului XXI.

Evenimente din The Crown, sezonul 5: Războiul din Golf și relațiile cu SUA

Ultima dată când Regina s-a adresat special poporului din Marea Britanie a fost în ziua încoronării sale, în 1953. A fost singura dată când a vorbit public până la data de 24 februarie 1991, când Marea Britanie s-a alăturat Statelor Unite în războiul din Golf.

sezonul 5 The Crown

Nu ar fi surprinzător dacă al cincilea sezon se va concentra pe alianța dintre Regatul Unit și Statele Unite. Regina a jucat un rol istoric în creșterea patriotismului în întreaga națiune, chiar atât de mult încât a devenit primul regat care a avut o întâlnire comună cu Congresul Statelor Unite, după victoria aliaților lor în Războiul din Golf, după cum a raportat NY Times.

Mai multe căsătorii regale dezastruoase

Deși sezonul patru s-a concentrat în principal pe căsătoria dintre Prințul Charles și Prințesa Diana, aceștia nu au fost singurul cuplu regal, dintre copiii Reginei, care a avut probleme în căsnicie. Sezonul patru a evidențiat, de asemenea, căsnicia în declin dintre Prințesa Anne și Mark Phillips și, în cele din urmă, au divorțat până în 1992. Prințesa Anne s-a recăsătorit cu Timothy Laurence până la sfârșitul lui 1992.

sezonul 5 The Crown

Copilul preferat al Reginei, Prințul Andrew a avut și el probleme în căsnicia cu Sarah Ferguson, probleme care au dus la despărțirea lor la începutul anului 1992. Nu după mult timp, Ferguson a fost surprinsă cu John Bryan în ceea ce s-a numit scandalul suptului degetelor de la picioare.

Evenimente din The Crown, sezonul 5: Despărțirea dintre Prințul Charles și Prințesa Diana

Unul dintre arcurile de poveste ale sezonului 4 a fost căsătoria dezastruoasă dintre Prințul Charles și Prințesa Diana. Căsătoria a fost foarte mediatizată, cu scandaluri care au durat peste un deceniu. În cele din urmă, Prințesa Diana și Prințul Charles s-au despărțit oficial pe 9 decembrie 1992.

sezonul 5 The Crown

Perioada care a precedat despărțirea a inclus o carte publicată despre Prințesa Diana, Diana: Her True Story și Squidgygate (o conversație telefonică între Prințesa Diana și James Gilbey). Cu toate acestea, nici măcar despărțirea nu a oprit drama regală, cu povestea de dragoste dintre Prințul Charles și Camilla Parker Bowles și o serie de interviuri privind căsătoria eșuată a acestora în încercarea de a câștiga simpatia publicului. Aceste momente duc probabil la un eventual divorț în 1996.

Ruby Jubilee și discursul ei „Annus Horribilis”


Din nefericire, anul 1992 a fost un coșmar pentru Regină, atât de mult încât l-a numit chiar cel mai oribil an al ei. Odată cu scandalurile, despărțirile și divorțurile celor trei copii ai săi, regina s-a ocupat și de oamenii care aruncau ouă în ea în Dresda, Germania, iar Castelul Windsor a luat foc pe 20 noiembrie 1992.

sezonul 5 The Crown

Anul a fost atât de oribil pentru regină, încât l-a numit „Annus horribilis”, care înseamnă în latină „an oribil”. Cu discursul ei complet care abordează imaginea de ansamblu a anului 1992 la jubileul ei Ruby din 24 noiembrie 1992, nu ar fi nicio surpriză dacă există un episod întreg dedicat acestui an, intitulat și el „Annus horribilis”.

Evenimente din The Crown, sezonul 5: Viața micilor prinți William și Harry

Pe măsură ce ne apropiem de finalul secolului XX, Prințul William și Prințul Harry vor juca un rol mai important în ultimele două sezoane ale show-ului. Probabil că vom vedea relația strânsă dintre frați și interesul public în creștere al tinerei generații, deoarece ei sunt doar adolescenți în anii 90.

sezonul 5 The Crown

Din păcate, cel de-al cincilea sezon se va concentra probabil și pe luptele din spatele ușilor închise ale copiilor regali, în timp ce urmăresc despărțirea dezordonată și divorțul dintre părinții lor. Aceste momente includ băieții care își mângâie mama după lupte și reacții la interviu, în timp ce părinții lor au dezvăluit adevărul despre scandalurile și afacerile lor.

John Majors și ascensiunea lentă a Partidului Laburist

Cu Margaret Thatcher renunțând la funcția de prim-ministru în sezonul 4, regina va avea un nou prim-ministru, care va fi John Major. La fel ca sezoanele precedente, cel de-al cincilea sezon se va concentra probabil pe relația dintre regină și prim-ministrul ei, arătând în special luptele prin care trece Major, cum ar fi Miercurea Neagră, în 1992.

sezonul 5 The Crown

Cu toate acestea, pur și simplu nu se va termina aici, cel puțin pe partea guvernamentală a spectacolului. Partidul Conservator a pierdut încet votul publicului, ducând la înfrângerea electorală din 1997. Cel de-al cincilea sezon se va încheia probabil cu alegerile și numirea noului prim-ministru din Partidul Laburist, Tony Blair.

Evenimente din The Crown, sezonul 5: Vizita Reginei în Africa de Sud

Una dintre temele recurente de-a lungul seriei este că cel puțin un membru regal al familiei merge într-un turneu pentru a reprezenta Regatul Unit și pentru a menține relații diplomatice cu acele țări. În timp ce regina a transmis acele responsabilități celor mai apropiați membri ai familiei ei începând cu sezonul 3, The Crown ar putea-o pune în mai multe situații de a face astfel de vizite.

sezonul 5 The Crown

Chiar dacă Regina a vizitat țări precum Statele Unite, Franța, Australia și Ghana de-a lungul anilor 90, spectacolul s-ar putea concentra pe vizita ei în Africa de Sud, în 1995. Această vizită este cea mai probabilă alegere pentru a fi prezentată în cel de-al cincilea sezon, având în vedere că sezonul al patrulea s-a concentrat pe rolul Reginei în a ajuta Africa de Sud în lupta împotriva apartheidului.

Moartea Prințesei Diana

Lumea a tăcut pe 31 august 1997, când vestea morții Prințesei Diana a șocat întreaga planetă. Oamenii din întreaga lume au plâns moartea prințesei, pe care mulți o considerau un membru regal iubitor și grijuliu.

sezonul 5 The Crown

Cel de-al cincilea sezon se va concentra probabil pe reacția familiei regale la moartea Prințesei Diana, împreună cu modul în care prințul Harry și prințul William au aflat despre moartea mamei lor. Într-un moment mai controversat, zilele de după moartea ei o vor evidenția probabil pe Regina, deoarece ea a ales să rămână pentru scurt timp la reședința ei din Balmoral, ceea ce a atras atenția publicului.

Evenimente din The Crown, sezonul 5: Problemele de sănătate tot mai mari ale Prințesei Margaret

Deși apariția prințesei Margaret pe ecran devine din ce în ce mai limitată, ea este încă unul dintre membrii regali pe care spectatorii îi pot simpatiza pe ecran. Serialul pare să urmeze direcția stării de sănătate în declin a Prințesei Margaret, care a fost punctul central al sezonului 4 „Principiul ereditar”.

sezonul 5 The Crown

Din păcate, sănătatea ei a continuat să o afecteze ca urmare a fumatului pe termen lung. Deși a renunțat, la începutul anilor 1990 a mai suferit de probleme de sănătate, cum ar fi pneumonia în 1993 și un accident vascular cerebral ușor în 1998, deteriorarea sănătății ei va duce probabil la moarte, în 2003, însă nu se știe dacă va fi evidențiată până în sezonul șase.

Aniversarea nunții de aur a Reginei Elisabeth cu Prințul Philip

Deoarece cel de-al cincilea sezon se va reflecta probabil asupra căsătoriilor eșuate ale copiilor Reginei, există o căsătorie care a rămas puternică de la începutul serialului. Cuplul regal și-a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a nunții în 1997, fiind căsătoriți din 1947. Cu toate acestea, căsătoria ei, ca și copiii ei, nu a fost tocmai perfectă, având în vedere că al doilea sezon a lăsat să se înțeleagă infidelitatea Prințului Philip.

sezonul 5 The Crown

Spre deosebire de căsătoria copiilor lor, Prințul Philip și Regina Elisabeta reprezintă încă poate cel mai de succes lucru despre familia regală care i-a permis monarhului să rămână puternic și sănătos. Având în vedere că cel de-al cincilea sezon va avea și mai multă dramă și tragedie, s-ar putea măcar să se încheie într-o notă bună cu aniversarea cuplului.


Sursa fotografiilor din articol: screenrant.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO