Căutare

Share this article

The Manhattan este la fel de sofisticat ca stilul oraşului New York”, aşa descriu reprezentanţii Embraer Executive Jets (producător de nave private) cel mai nou avion de business al companiei, dedenumit sugestiv “The Manhattan”. Într-adevăr, acest avion de lux creat de Jay Beever (designer de interior) şi Eddie Sotto (fost director de creaţie Disney), este o adevărată operă de artă, ce recompune un fragment din extravagantul New York. Mai exact, din celebrul cartier Manhattan dominat, în mare parte, de stilul Art Deco. În acest stil (reprezentativ pentru începutul de secol al XX-lea), a fost conceput avionul „The Manhattan”, cu lemn masiv de mahon, alamă şi ornamente de aur, totul în nunaţele unor bijuterii preţioase.

Prin ce anume recompune acest avion splendoarea unei epoci apuse? Prin opere de artă gen lucrarea murală aflată la intrarea în avion, ce aminteşte de lucrarea de artă decorativă din clădirea Empire State Building; prin clubul Cloud, un salon de lux cu un decor inspirat de clădirea Chrysler (clădire Art Deco din Manhattan), alcătuit dintr-un bar în stil cosmopolit, cu scaune retractabile, un superb divan din piele de miel, o fereastră inspirată de lucrările lui Jean-Michel Frank (designer francez cunoscut pentru interioarele minimaliste realizate din mobilier de lux); prin cele cinci cabine diferite, alcătuite din câte un dormitor principal şi duş realizat din granit; prin The Crystal Room, un fel de enclavă în care pot lua masa şase persoane, prin divane de pluş şi obiecte puternic colorate în stilul Manhattan Park Avenue.

 

În esenţă, The Manhattan este o versiune personalizată a ultra-modernului şi spaţiosului Lineage 1000E (lansat de Embraer Executive Jets în 2006), al cărui design cuprinde cinci cabine în sute de configuraţii. O singură cabină are 25 de m lungime, 6 metri înălţime, un compartiment pentru bagaje de 9 m cubi şi un compartiment exterior de 3 m cubi (cel mai mare din aviaţia de business).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO