fbpx

Căutare

Share this article

Fiecare zi vine cu un trend nou, iar trend-ul acestei zile este tăiatul săpunului. Cum? Simplu, te apuci să tai săpun. Dacă eşti confuz şi nu înţelegi, dă o căutate pe Youtube sau Instagram ţi vei găsi mii de video-uri cu oameni care taie săpun. Săpun de toate formele, mărimile, culorile, săpun tare, săpun moale…şi mâini care taie fâşii săpunul cu un cuţit, un cutter sau un curăţător de legume. Recunosc, când am auzit asta şi eu am ridicat din sprânceană şi am zis: „Ce prostie!”. Dar nu am răbdat curiozităţii şi am căutat. Mai mult de 15 minute m-am uitat hipnotizată la astfel de video-uri

Este noul slime.

De ce să tai săpun?

Tăiatul săpunului este o parte a scenei răspunsului senzorial meridian autonom – ASMR (un fenomen pe care oamenii de ştiinţă nu-l pot explica complet, caracterizat prin senzaţii plăcute resimţite la nivelul creierului ca reacţie la anumiţi stimuli).

Fanii ASMR susţin că anumite activităţi precum vorbitul în şoaptă sau periatul părului furnizează stimulare auditorie, olfactivă sau vizuală ce oferă un sentiment plăcut, o furnicătură la nivelul şirei spinării.

Kaelin (soapydopey416), o americancă de 27 de ani este de curând pasionată de tăiatul săpunului. Ea susţine că actul în sine e „ciudat de fascinant. Simt că pot uita de anumite lucruri pentru o perioadă şi să mă pot concentra doar la sunerul produs de tăiatul săpunului.

 

 

Nazish, un tânăr de 25 de ani din Leeds (asmr.crackle) are mai mult de 80 de mii de followers pe Instagram şi spune că şi-a deschis contul anul trecut „ca pe o formă personală de terapăie prin artă cu ajutorul căreia să scap de propria anxietate şi insomnie” Tăiatul săpunului, spune ea, reprezintă o alternativă la sunetele albe.

 

 

Trebuie să recunosc că privitul acestor video-uri nu m-a introdus în starea de ASMR – poate trebuia să tai eu săpunul ca să ajung acolo, însă mi-a oferit o senzaţie de liniştire şi relaxare simplul stat în faţa computerului urmărind mâinile care tăiau diferite forme de săpun.

Un fenomen de amploare în Rusia

Dasha (soap_asmr_ru) este din Moscova şi spune că „în Rusia, este destul de scump să ai un hobby. Oamenii încearcă să facă lucruri pentru a se distra, iar tăiatul săpunului acţionează ca o hipnoză. Ei bine, şi săpunul acesta are un cost. Eu cheltui aproximativ 100 de dolari pe lună pentru săpun, ceea ce e foarte mult pentru Moscova”.

 

 

 

Ce este interesant? Majoritatea conturilor sunt create de femei şi sunt urmărite de femei tinere.

Kaelin notează că ASMR este doar despre „a te simţi bine şi a scăpa de stres şi cred că bărbaţii sunt mai rezistenţi la stres şi nu au nevoie de astfel de şiretlicuri pentru a emoţiile lor”.

Dar oricine poate asta. Ai nevoie doar de săpun, un cuţit şi o cameră video. 

Ce faci cu săpunul tăiat, îl iroseşti? Majoritatea celor care taie săpunul îl reciclează sau îl refolosesc.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO