The Perfect Bath – o incursiune în cele mai luxoase băi din lume - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sanctuarul privat în care te retragi pentru o baie cu bule şi locul în care oaspeţii se retrag înainte de cină pentru a-şi pudra obrajii, ar putea părea un simplu spaţiu din casa ta. Însă, aceste idei pot fi înşelătoare” spune Barbara Sallick, un faimos designer de spaţii de baie, în încercarea ei de a găsi baia perfectă, după cum anunţă cnn.com.

În căutarea băii perfecte, este o călătorie pe care ea şi soţul ei, Peter – asociaţi ai companiei Waterworks- o fac pentru a studia obiceiurile străvechi ale civilizaţiilor antice în ceea ce priveşte baia.

Întorcându-ne în antichitate, am început cu studierea egiptenilor pentru inspiraţie şi am observat că aceştia erau obsedaţi de curăţenie şi erau astfel discriminaţi de alte culturi ai căror membrii nu urmau aceleaşi obiceiuri de curăţenie”, spune Sallick în introducerea cărţii sale „The Perfect Bath”.

„Ideea băii ca spaţiu de relaxare, reflectare şi reconstituire dezvoltată de civilizaţiile antice, este un concept ce nu a mai fost îmbunătăţit ulterior – tot ce putem face este să traducem acel concept atemporal într-o reflexie personală a vieţii contemporane”, mai spune ea.

Cartea lui Sallick înfăţişează unele dintre cele mai frumoase băi din lume, de la cele mai simple, la cele mai extravagante, pentru a arăta cum unul dintre cele mai intime spaţii poate fi transformat cu ajutorul culorilor şi al texturilor.

Şi indiferent dacă sunt spaţioase sau mici, vintage sau moderne, când vine vorba despre băi, Sallick consideră că „baia perfectă” depinde pur şi simplu de gustul personal al fiecăruia.

Baia principală este singurul loc din casa tata care este despre tine – un domeniu foarte personalizat care, pe lângă faptul că face parte din rutina zilnică a vieţii tale, serveşte ca loc privat de retragere”, mai spune Sallick.

Te invit să vezi în galerie câteva dintre cele mai frumoase băi din lume.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO