fbpx

Căutare

Share this article

Cel mai nou film al lui Steven Spielberg, ”The Post”, trebuia să aibă premiera în Beirut, Liban, pe 18 ianuarie însă, conform The Hollywood Reporter, Libanul a interzis drama despre doi jurnalişti care şi-au riscat viaţa pentru a expune secrete guvernamentale ce au fost ţinute cu sfinţenie timp de trei decenii. Motivul?  „Un boicot israelian”, după cum spune o sursă implicată în lansarea internaţională a filmului, ce-l plasează pe Spielberg pe lista regizorilor interzişi, şi asta din cauza Oscarului primit pentru „Lista lui Schindler”, din 1993, care a avut câteva scene filmate în Ierusalim.

Vestea că este invocată inlcluderea lui Spielberg în lista „boicotului israelian” a venit ca un şoc pentru reprezentanţii filmului, în condiţiile în care în ultimii trei ani cel puţin cinci filme regizate sau produse de Spielberg (ex: ”Bridge of Spies”) au fost acceptate şi aprobate de comisia de cenzură.

Dacă „Wonder Woman” a fost interzis în Liban (care se află oficial în război cu Israelul) pe motiv că actriţa Gal Gadot este de origine israeliană şi că a făcut parte din armată, în cazul ”The Post”, nimeni nu înţelege de ce a fost interzis.

Deocamdată, cazul a fost transferat la Ministerul de Interne din Liban, care, conform aceleiaşi surse, ar putea anula decizia iar ”The Post” – în care Tom Hanks şi Meryl Streep au roluri principale – ar putea intra astfel în cinematografele libaneze.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO