Căutare

Share this article

Anul acesta premiile pentru cei mai buni actori au fost destul de previzibile. Prestaţiile lui Frances McDormand şi Gary Oldman au fost foarte apreciate, aşa că victoriile lor au fost uşor de prezis. De altfel şi noi le-am anunţat înainte de ceremonie.

Însă, Premiile Oscar de anul acesta au iscat şi un val foarte mare de comentarii (atât înainte, cât şi după). Pe lângă comentariile legate de filmele nominalizate şi de victoriile acestora, am avut foarte multe discuţii legate de evenimentele care s-au întâmplat în seara premiilor. De la mesajele pe care le-au transmis premianţii în discursurile lor, la monologurile lui Jimmy Kimmel.

Dar acum că Premiile Oscar s-au terminat, nu ne mai rămâne decât să vedem filmele din competiţie şi să aşteptăm anul viitor. Deci, la ce să ne aşteptăm pentru Premiile Oscar 2019? Ce actori o să strălucească? Să curgă pariurile.

Saoirse Ronan

Poate că a pierdut Oscarul anul acesta în defavoare lui Frances McDormand, însă Saoirse Ronan a acumulat deja 3 nominalizaţii deşi are doar 23 de ani. Iar după ce anul acesta a jucat incredibil în Lady Bird, Ronan pare să calce serios pe urmele lui Meryl Streep şi să se întoarcă pe lista nominalizaţilor şi anul viitor, jucând exact ce le place cel mai mult membrilor Academiei: un membru al familiei regale. Actriţa va juca rolul principal în Mary Queen of Scots, împreună cu o altă nominalizată la premiile de anul acesta, Margot Robbie.

Cate Blanchett

Cu deja două premii Oscar şi alte cinci nominalizări, australianca pare să se întoarcă în atenţia criticilor şi a publicului anul acesta. Pe lângă rolul său în deja mult aşteptatul Ocean’s 8 (primul film din serie în care joacă numai femei), Blanchett o să joace şi în cel mai nou film al lui Richard Linklater care a impresionat în 2014 cu filmul său Boyhood (fiind nominalizat în acel an pentru marele premiu al Academiei). Filmul se numeşte Where’d You Go, Bernadette? şi va fi lansat în octombrie. Blanchett va interpreta rolul unei mizantrope care suferă de agorafobie şi care este dată dispărută. Filmul le mai are în distribuţie şi pe actriţele Kristen Wiig şi Laurence Fishburne.

Ryan Gosling

După ce Damien Chazelle l-a ajutat pe Ryan Gosling să primească cea de-a doua sa nominalizare la Premiile Oscar pentru rolul său din La La Land, regizorul se întoarce cu un nou film care îl are, din nou, pe actor în distribuţie: First Man. Gosling o să îl joace pe Neil Armstrong într-o dramă care va vorbi despre viaţa astronautului din perioada 1961-1969. Filmul este bazat pe cartea scrisă de istoricul James R Hansen şi este primul realizat de Chazelle după marele său succes La La Land. Pare să fie un rol foarte important în cariera lui Gosling care ar trebui să fie mai mult ca sigur pe lista favoriţilor de anul viitor. Poate chiar să şi câştige primul său Oscar.

Glenn Close

După ce anul trecut am încheiat o lungă campanie de susţinere a lui Leonardo DiCaprio care a câştigat, în sfârşit, un Premiu Oscar, pare că Glenn Close preia cu succes rolul de mereu aproape de statuetă, dar de fiecare dată plecând acasă fără ea. Poate că după nu mai puţin de şase nominalizări va veni şi timpul minunatei actriţe să câştige. Poate chiar anul viitor.

Deşi a fost deja lansat la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Toronto, The Wife nu a reuşit să fie preluat de un distribuitor, aşa că lansarea sa se va face anul acesta, pregătindu-se pentru Premiile Oscar 2019. Între timp, Sony Pictures Classics a luat drepturile de distribuţie.

Criticii care au văzut deja filmul susţin că este de departe cea mai bună prestaţie a lui Close de până acum, aşa că actriţa pare că se pregăteşte pentru un sezon al premiilor foarte încărcat. Să sperăm că o vom vedea cu a şaptea nominalizare la Premiile Oscar şi, de ce nu, în sfârşit cu o statuetă în mână. O merită cu siguranţă (cel puţin în Albert Nobbs a fost incredibilă, însă a fost anul în care Meryl Streep a fost The Iron Lady).

Julianne Moore

După patru nominalizări, în 2015, Julianne Moore a fost marea câştigătoare a Premiului Oscar pentru interpretarea sa superbă din Still Alice. Dacă anul trecut nu a fost unul dintre cele mai bune pentru ea, ambele filme Wonderstruck şi Suburbicon nefiind foarte apreciate (şi pe bună dreptate), actriţa pare să se întoarcă în atenţia Academiei anul viitor.

Moore joacă rolul principal în filmul Gloria a lui Sebastián Lelio. Originalul, lansat în 2013, portretiza o femeie trecută de prima tinereţe (jucată atunci de Paulina García) care îşi căuta iubirea într-un club de dans din Santiago. Moore va juca în reinterpretarea acestui film care va avea loc, de data această, în Los Angeles. Ca şi primul film, Gloria îi va oferi lui Moore şansa să joace un personaj complex şi fascinant. Iar filmul pare să fie deja foarte aşteptat, mai ales după ce pelicula lui Sebastián Lelio A Fantastic Woman a câştigat acum ceva zile Premiul Oscar pentru film străin.

Timothée Chalamet

În mod cert unul dintre câştigătorii Premiile Oscar, chiar dacă nu a plecat acasă cu o statuetă, Chalamet a jucat în nu mai puţin de două filme nominalizate la cea mai importantă categorie: Lady Bird şi Call Me by Your Name, ambele fiind foarte apreciate. Iar cariera sa pare că a luat deja un avânt considerabile.

Pentru anul viitor, tânărul actor are deja anunţate trei filme: The King, unde va juca alături de Robert Pattinson, interpretându-l pe Henry V, Beautiful Boy, unde va juca alături de Steve Carell în rolul unui tânăr care se confruntă cu dependenţa de droguri şi A Rainy Day in New York, un film de Woody Allen (nu o să fie prea apreciat peste ocean, în umbra imaginii destul de şifonate a lui Allen) despre doi tineri care ajung în celebrul oraş american într-un week-end ploios şi plin de aventură. De asemenea, a fost deja anunţat deja un Sequel la Call Me by Your Name, iar Chalamet va fi, din nou, în rolul principal al filmului, însă acesta în mod cert nu o să fie lansat anul acesta, deci nu o să intre în cursa pentru Premiile Oscar de anul acesta. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO