Căutare

Share this article

Uneori ideea de a trăi precum personajele tale din seriale, nu este chiar atât de greu de realizat. Serialele fenomen reuşesc să ţină vie pasiunea fanilor aducându-le experienţe chiar şi atunci când sunt în pauză (sau mai ales atunci). Există o poveste care continuă, de cele mai multe ori, chiar şi în pauzele dintre sezoane. Iar fanii pot cunoaşte cu adevărat lumile imaginate în serialele preferate.

De la casele bântuite din serialele horror, la regatele violente din cele istorice, serialele ne invită să ne bucurăm de muzeele care s-au făcut special după povestea lor. Haideţi să vedem în ce seriale putem intra.

Downton Abbey

Deşi serialul s-a terminat în 2015, încă este un fenomen. Iar acum poţi să intri în lumea serialului, vizitând Downton Abbey: The Exhibition. Chiar dacă numele nu este chiar cel mai original, experienţa va fi una pe care nu o vei uita prea curând. Vei putea să admiri cu rochiile pe care le-au purtat Violet Crawley (Maggie Smith) sau Lady Mary Crawley Michelle Dockery ori costumele purtate de către Earl of Grantham Robert Crawley (Hugh Bonneville). Mai mult decât atât, vei putea vedea unele dintre cele mai admirate decoruri. Cică Daisy încă mai coace în bucătăria sa. Poţi să intri în lumea Downton Abbey dacă eşti la New York până pe 2 aprilie. Iar o vizită interactivă poţi avea vizitând site-ul lor sau uitându-te la video-ul de mai jos.

Şi povestea Downton Abbey nu se termină aici. Dacă ajungi în Londra, poate ai vrea să o vizitezi în stilul serialului. Sunt peste 70 de locaţii în toată ţara pe care le poţi vedea gratuit. Cele mai multe dintre ele sunt în jurul Londrei: Bridgewater House, Lancaster House, Peter Pan Statue, National Liberal Club sau The Savile Club. Iar cei de la Wayfair au pus la dispoziţia fanilor Downton Abbey o hartă gratuită pe care o puteţi urmări pentru a vă bucura de lumea serialului. Să nu uitaţi în jurul orei 5 să faceţi pauzele de ceai.

American Horror Story

Dacă eşti mai degrabă pasionat de serialele/filmele horror, atunci clar trebuie să te uiţi la American Horror Story. Iar dacă îţi plac casele bântuite, atunci o să vrei să te întâlneşti în întuneric cu unele dintre cele mai cunoscute personaje din serial. În fiecare vară avem un altfel de muzeul al terorii, inspirat din mai multe sezoane ale serialului. Vara trecută a fost American Horror Story: The Style of Scare în Los Angeles, iar fanii au putut să se întâlnească cu locatarii din Murder House, cu pacienţii din Asylum, cu vrăjitoarele din Coven, cu musafirii din Hotel, cu victimele din Roanoke sau chiar cu ciudaţii din Freak Show. Eşti tentat deja de o incursiune prin lumea interesantă, dar îngrozitoare a lui Ryan Murphy.

Ca să vezi ce o să te aştepte, urmăreşte-o pe Sarah Paulson. Şi dacă pe actriţă o sperie toate lucrurile astea, noi ce să mai zicem.

Game of Thrones

Iar dacă eşti fan al lumii Game of Thrones sigur nu o să pierzi ocazia să intri în lumea familiilor Spark, Targaryen sau Lannister. În muzeul serialului poţi să vizitezi cele şapte regate şi să vezi de aproape costumele, decorurile sau alte elemente de recuzită. Şi cum serialul se întoarce abia anul viitor, poţi să umpli această perioadă de aşteptare cu o experienţa GOT cât mai reală. Oricum nu cred că ai vrea să te lupţi cu adevărat cu nişte White Walkers sau cu dragonii lui Khaleesi, nu?

Aşa că, bend the knee şi intră în lumea Game of Thrones … deocamdată printr-un scurt video care îţi arată o mică parte din experienţa muzeului.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO