Cum putem să reducem semnele îmbătrânirii? Și de ce să folosești fillerele JUVÉDERM®? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Tinerețe fără bătrânețe: cum putem să reducem semnele îmbătrânirii

Cum putem să reducem semnele îmbătrânirii? Ce se întâmplă în timpul unei consultații estetice? Și de ce să folosești fillerele faciale JUVÉDERM®?
Share this article

Cu toții ne dorim o tinerețe fără bătrânețe. Ne dorim nu doar să fim sănătoși, dar frumusețea noastră să nu apună niciodată. Suntem într-o luptă continuă cu trecerea timpului. Iar, în această bătălie, procedurile faciale de injectare cu produse pe bază de acid hialuronic ne sunt cel mai bun și mai loial aliat. Acestea reduc semnele îmbătrânirii și ne ajută să ne îmbunătățim calitatea generală a pielii. Însă, înainte să luăm orice decizie este important să avem o discuție cu medicul nostru. O relație deschisă și onestă între voi este cheia pentru un viitor frumos și sănătos. Iar pentru a te ajuta să-ți clădești relația cu el, mai jos găsești întrebările pe care ar trebui să le primești din partea medicului în timpul unei consultații:

  • Care este motivul pentru această consultație medicală?
  • Ce îți dorești să obții în urma tratamentului?
  • Care sunt zonele faciale de care ești nemulțumită sau preocupată?
  • Cum ai dori să te simți după tratament?
  • Ce te îngrijorează referitor la planul de tratament propus?
  • Care sunt antecedentele medicale și dacă în prezent ești sub tratament medicamentos?  

Abia după această primă discuție trebuie să începi să te gândești la produsul și tratamentul ales. Cea mai frecventă temere în luarea deciziei de injectare este chiar frica de nenatural și, poate, de a fi judecate. În continuare suntem o societate conservatoare în care discuțiile referitoare la procedurile estetice faciale sunt considerate taboo. Dar nu ar trebui să fie deloc astfel. Tocmai de aceea, în acest material încercăm să îți răspundem la câteva dintre cele mai importante întrebări despre fillerele faciale, cele care ne ajută să ne armonizăm chipul într-un mod natural.

JUVÉDERM®
De ce să foloseșți JUVÉDERM®

Ce sunt fillerele faciale?

Fillerele faciale cu acid hialuronic sunt produse care se injectează la nivelul pielii, în diferite straturi cutanate sau subcutanat, pentru a reduce semnele îmbătrânirii și a îmbunătăți calitatea generală a pielii. De asemenea, acestea au scopul de a reface volumul pierdut în timp sau de a oferi o îmbunătățire subtilă a trăsăturilor faciale.

De ce am avea nevoie de un astfel de tratament?

Acidul hialuronic este un polizaharid care are scopul de a menține gradul de hidratare a tegumentului prin legarea moleculelor de apă. Se regăsește în țesutul conjunctiv, inclusiv în piele. De fapt, aproximativ jumătate din cantitatea de acid hialuronic din organism se găsește în piele. Pe măsură ce îmbătrânim, procesul de regenerare a tegumentului încetinește, iar producția de acid hialuronic, colagen și elastină scade, pielea devenind mai subțire, ceea ce favorizează apariția ridurilor și a cutelor faciale. Adăugarea de substanțe topice hidratante poate asigura un efect pe termen scurt. Însă, fillerele faciale pe bază de acid hialuronic sunt cele care pot asigura hidratarea cutanată în profunzime.

În plus, în procesul natural de îmbătrânire, aspectul facial este afectat în mai multe moduri:

• Scade densitatea osoasă iar structura facială își pierde din suplețe, în special în zona perioculară, a obrajilor și bărbiei

• Se pierde din volumul tisular iar țesutul adipos care menține plenitudinea facială coboară către partea inferioară a feței

• Efectele suplimentare ale mediului înconjurător cum sunt poluarea, expunerea la soare, stresul și fumatul pot avea, de asemenea, un anumit impact negativ

Pentru combaterea acestor efecte, fillerele faciale au capacitatea de a restaura şi recrea pierderea de volum facial, de a corecta sau contura zonele ce necesită definire oferind ca rezultat final revitalizarea completă a înfăţişării tale.

De ce să foloseșți JUVÉDERM®?

UVÉDERM® este marca numărul 1 la nivel mondial de fillere faciale pe bază de acid hialuronic*. Produsele din aceasta gamă, sunt cunoscute pentru capacitatea superioară de a se integra în țesutul facial pentru obținerea unui aspect natural care durează.

Cu toate că există rezultate concrete care atestă efectul acestora, în realitate circulă o mulțime de mituri și idei preconcepute despre procedurile injectabile cu acid hialuronic, precum și despre intervențiile de înfrumusețare. O parte dintre acestea sunt întreținute de toate tratamentele estetice eșuate pe care le promovează presa. Altele provin din problemele culturale. Însă, frumusețea trebuie să învingă. Și cine nu-și dorește să trăiască în armonie cu frumuseţea lui, nu?

Ce este foarte important de ştiut înainte de a lua orice decizie, este că tendința în frumusețe în acest moment se concentrează pe cât mai multă naturalețe și armonie a trăsăturilor faciale. Acesta este și scopul final al intervențiilor estetice – să personalizeze fiecare tratament în funcție de individ, să îmbunătățească anumite aspecte ale felului în care arătăm, să accentueze trăsăturile frumoase și să ajute la o îmbătrânire cât mai elegantă. 

Și mai este ceva poate la fel de important: înainte de orice, informează-te. Atunci când vine vorba despre frumusețea și sănătatea noastră este vital să ne informăm corect. De aceea, ar fi bine ca din discuția cu medicul tău să afli totul despre procedura aleasă, ce efecte secundare pot exista, care a fost produsul folosit, precum și ce recomandări post tratament există. Cele mai întâlnite întrebări sunt următoarele: 

Cât de mult dor intervențiile cu JUVÉDERM®?

Fillerele dermice JUVÉDERM® conțin anestezicul lidocaină care ajută la reducerea disconfortului pe care l-ai putea avea în timpul administrării tratamentului.

Cât durează efectul procedurii cu JUVÉDERM® și cum îmi pot menține rezultatele?

Rezultatele tratamentului cu JUVÉDERM® pot dura până la 24 de luni, în funcție de tratamentul ales şi zona tratată1-4. Fillerele faciale sunt temporare, astfel încât, acidul hialuronic va fi absorbit în mod natural în tegument, iar efectele vor dispărea treptat. 

Cât de repede este vizibil rezultatul procedurii cu JUVÉDERM®?

Rezultatele sunt vizibile imediat după administrarea tratamentului.

Care este timpul de refacere după procedura de injectare JUVÉDERM®?

Majoritatea pacientelor își reiau activitățile obișnuite în aceeași zi, în funcție de tratamentul primit. Este recomandat să păstrezi o evidență a procedurilor primite pentru a ajută medicul la următoarea sesiune de tratament.

fillerele faciale
Cât durează efectul procedurii cu JUVÉDERM® și cum îmi pot menține rezultatele?

Ce se întâmplă în timpul unei consultații estetice?

Este posibil să te intereseze o anumită regiune facială sau poate dorești să afli mai multe informații generale. În oricare dintre aceste situații, medicul estetician va evalua aspectul tău facial pentru a realiza un plan de tratament personalizat.

Consultația poate începe printr-o discuție referitoare la regiunea facială care te interesează. Să nu te surprindă dacă medicul va face câteva fotografii pe care le va folosi pentru a evidenția structura ta facială unică și modul în care un filler dermic poate fi utilizat în cazul tău. În plus, îți poate arată cazurile before & after ale altor persoane (sau îi poți solicita tu acest lucru) pentru a-ți forma o idee mai bună despre rezultatele tratamentului. În cazul în care te decizi să efectuezi procedura, medicul estetician va concepe un tratament personalizat care se poate desfășura în cadrul mai multor vizite.

JUVÉDERM®
Cât de repede este vizibil rezultatul procedurii cu JUVÉDERM®?

Ce se întâmplă și cât durează o sesiune de injectare cu JUVÉDERM®?

Durata vizitei depinde de planul tău de tratament și de medic. Dar, în general, o astfel de sesiune durează între 30 de minute și o oră. În cadrul acestei ședințe, medicul va începe prin revizuirea planului de tratament. Îți va oferi informații despre tipul de produs utilizat și cantitatea injectată necesară atingerii obiectivului estetic general. 

Atunci când ești pregătită, va dezinfecta zona de tratament pentru administrarea injectării propriu-zise. Fillerele dermice JUVÉDERM® conțin anestezicul lidocaină care ajută la reducerea disconfortului pe care l-ai putea avea în timpul tratamentului.

Fiecare procedură de injectare este scurtă, durează câteva secunde, iar cantitatea de JUVÉDERM® folosită va depinde de obiectivul principal al tratamentului. Tehnica de tratament variază, de asemenea, în funcție de ceea ce îți dorești să obții. De exemplu, medicul poate administra tratamentul într-o regiune facială care nu este neapărat de interes pentru tine, întrucât efectul final pe care îl va crea va contribui la obținerea rezultatelor dorite. După fiecare zonă injectată, medicul o să maseze ușor aria respectivă pentru a se asigura că produsul JUVÉDERM® este distribuit uniform la nivel subcutanat. Vei putea vedea rezultatele imediat după administrarea tratamentului. 

La final, este posibil ca medicul să îți propună stabilirea unei vizite de control peste câteva săptămâni pentru a verifica și a se asigura că ești mulțumită de rezultate. 


Referinţe:

*Bazat pe un studiu de piață cu peste 1000 de participanţi, profesioniști din domeniul esteticii faciale, provenind din cele mai dezvoltate 13 ţari din lume; “JUVÉDERM®, the world’s leading brand of hyaluronic acid facial fillers. Feb 2019”

  1. Hee CK et al. Dermatol Surg. 2015;41(Suppl 1):S373–81.
  2. Eccleston D and Murphy DK. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2012;5: 167–72.
  3. Baumann LS et al. Dermatol Surg. 2007;33(Suppl 2):S128–35.
  4. Callan P, et al. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2013;6:81–89.

Modele tratate cu JUVÉDERM®. Imaginile sunt prezentate doar cu scop ilustrativ. Rezultatele reale pot varia în funcţie de produs şi cantităţile injectate.

© 2021 Allergan Aesthetics, an AbbVie Company. Toate drepturile sunt rezervate. Toate mărcile comerciale sunt proprietatea deţinătorilor respectivi.

Juvéderm® este o gamă de dispozitive medicale cu marcaj CE (0344), cu specificaţii şi caracteristici diferite. Este necesară întotdeauna consultarea unui medic specialist care să vă recomande produsul cel mai adecvat din gama Juvéderm® pentru nevoile dumneavoastră. 

Profesioniştii în domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice incident referitor la un dispozitiv medical prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro precum şi către Allergan S.R.L. folosind următoarele date de contact: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], Tel: (+4) 021 301 53 02

RO-JUV-210074

Data pregătirii: Noiembrie 2021

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora