fbpx

Căutare

Share this article

Deşi jocul de golf evoluează şi regulile sale se schimbă, ele rămân aceleaşi peste tot în lume, aplicabile atât pentru jucători profesionişti cât şi pentru amatori. Respectarea etichetei a rămas o virtute care defineşte golful şi care îşi are originea în cele mai vechi reguli ale jocului. Cinste, integritate, curtoazie: aceste trei cuvinte reprezintă spiritul în care se joacă jocul de golf.

Dress code-ul este o parte foarte importantă a etichetei în golf. Deşi cluburile de golf din lume pot avea diverse politici cu privire la dress code, în general acestea impun jucătorilor să se prezinte într-o ţinută elegantă dar comodă pe terenul de golf dar şi pe cel de practică, pentru a reflecta o imagine pozitivă asupra jocului.

Vestea bună este că puteţi găsi haine potrivite şi confortabile pentru jocul de golf chiar în garderoba dumneavoastră.

Topul

În jocul de golf se poartă tricouri de tip polo. Femeile pot apela chiar la o cămaşă lejeră. Acestea pot fi cu sau fără mâneci. Sunt acceptate de asemenea şi tricourile cu guler pe gât în sezonul răcoros. Nu există restricţii în ceea ce priveşte coloritul, iar cele mai recente colecţii de golf sunt viu colorate. Nu sunt acceptate însă tricourile normale fără guler, tricourile de sală, maiouri şi alte topuri asemenea. În zilele sau serile răcoroase se poate purta o vestă, un pulover sau o jachetă comodă peste cămaşă sau tricoul polo.

Partea de jos

În jocul de golf sunt acceptaţi pantaloni (lungi, trei sferturi sau scurţi) şi fuste deasupra genunchilor dar care au o lungime decentă. Fustele speciale pentru jocul de golf sunt lejere şi au pantaloni scurţi de tip colanţi pe dedesubt. Rochiile cu guler polo sau fustele-pantaloni deasupra genunchilor sunt de asemenea opţiuni populare ale doamnelor.

Fustele strâmte sau lungi nu sunt potrivite deoarece împiedică mişcarea specifică swingului de golf. Blugii, rochiile de plajă sau pantalonii de trening nu sunt acceptate în golf.

Şosete şi pantofii de golf

Dacă la prima experienţă cu golful pe driving range pot fi acceptaţi pantofi sport normali, pe terenul de golf sunt necesari pantofi specifici jocului care menţin stabilitatea picioarelor în timpul swingului. Pantofii de golf vin într-o varietate de stiluri şi combinaţii de culori. Şosetele joase (sau no-show) sunt cele mai populare alegeri în acest anotimp.

Accesorii

Mănuşile de golf sunt purtate în primul rând pentru a menţine un contact ferm între mâna dumneavoastră non-dominantă şi crosa de golf şi sunt de obicei confecţionate din piele.

O şapcă sau o pălărie vă ajută să vă protejaţi de soare şi în acelaşi timp să aveţi o mai bună vizibilitate.

Dacă încă aveţi îndoieli, puteţi veni cu ţinuta de la birou dar cu pantofi sport. Dacă ţinuta este adecvată pentru business, ar trebui să fie potrivită pentru golf! De restul detaliilor ne ocupăm noi.

Cei care doresc totuşi ţinute complete pentru jocul de golf, acestea se pot cumpăra de la magazinul ProShop al Stejarii Golf Driving Range sau de la magazinele celor două simulatoare de golf: Golf Room si Champ du Golf.

Acest articol face parte din campania Golf Team for Life iniţiată de life.ro cu sprijinul Friedrich Wilhelm Raiffeisen şiRomanian Golf Association, o campanie de informare asupra beneficiilor jocului de golf, atât cele fizice, cât şi cele economice. Campania se va finaliza cu evenimentul Golf for Life care va avea loc pe data de 19  septembrie la Stejarii Driving Range. Parteneri ai evenimentului sunt Canah şi Arcadia AparmentsBvlgari şi Leonidas. Accesul în cadrul evenimentului se face doar pe bază de invitaţie.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO