Căutare

Share this article

Sicilia este, pentru mulți, destinația ideală de vacanță. Combinația de orașe istorice, peisaje spectaculoase, plaje paradisiace, bucătărie tradițională celebră în toată lumea și vulcani activi este, într-adevăr, irezistibilă. Iată top 10 locuri de vizitat în Sicilia pentru o vacanță de vis:

1. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Insulele Eoliene

Acest arhipeleag vulcanic situat în apropiere de coasta nordică a Siciliei atrage anual sute de mii de turiști. Stromboli, Vulcano, Lipari sau Salina sunt câteva din superbele insule, care te vor fermeca cu casele lor albe care strălucesc în lumina soarelui, resorturile de lux construite aici și plajele încântătoare. Turiștii aventuroși aleg să urce pe vulcanii din Stromboli și Volcano. Cei din Stromboli sunt încă activi și erup chiar frecvent, în vreme ce în Volcano activitatea vulcanică a încetat demult. Apele termale din aceste insule sunt și ele extrem de apreciate. Cele șapte Insule Eoliene fac parte din patrimoniul Mondial UNESCO.

2. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Palermo

Nu poți vizita Sicilia fară să ajungi și în capitala insulei, Palermo, care îmbină locurile cu încărcătură istorică cu marea și cele mai frumoase plaje. Catedrala din oraș este un obiectiv de neratat, la fel ca și Palazzo dei Normanni și Palazzo Abatellis. Merită văzut și Museo Archeologico Regionale, grădina botanică și catacombele. Bucătăria siciliană este cel mai bine reprezentată în restaurantele din Palermo, care vă așteaptă cu preparate tradiționale delicioase. Plajele din apropiere de Palermo sunt și ele o atracție: cochete, frumoase, cu peisaje de vis.

3. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: vulcanul Etna

În Sicilia se află cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa, așa că ar fi indicat să nu îl ratați. Vulcanul Etna are o intaltime de 3340 m și erupe la circa trei luni. De obicei, erupțiile sunt minore, însă se estimează că o dată la 150 de ani sunt distruse și localități. Cu toate astea, fertilitatea deosebită a solului îi face pe localnici să își asume acest risc. Poți face o drumeție de 4-5 ore pe vulcan sau poți ajunge cât mai sus cu un jeep aprobat de administrația locală.

4. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Siracusa

Unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Siracusa a fost înființat în 733 î.C de coloniștii greci din Corind, fiind unul dintre cele mai faimoase, bogate și puternice orașe ale Greciei Mari. Aici au avut reședința unii dintre cei mai cunoscuți poeți greci, matematicieni și politicieni. Ulterior, orașul a fost cucerit de romani. Odată ajuns în Siracusa, trebuie să iei la pas partea veche a orașului, care este practic aflată pe o mică insulă. Monumente istorice extrem de bine păstrate te așteaptă să le descoperi în această zonă spectaculoasă. Orașul vechi Siracuza și necropola de la Pantalica au fost înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

5. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Valea Templelor

La sud vest de orașul Agrigento, se află o zonă impresionantă în Sicilia: Valea Templelor. În acest loc, în anul 580 î.Hr. grecii au pus bazele orașului Akragas, unul dintre cele mai impresionante din zona Marii Mediteraneene. Un loc de importanță istorică, Valea Templelor te așteaptă cu ruinele a șapte temple romane.

sursa

sursa foto: istock

6. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Taormina

Cu siguranță vă veți îndrăgosti de acest oraș încântător, despre care multă lume spune că ar fi cel mai frumos din Sicilia. Poziționat pe coasta estică a insulei, cu ieșire la Marea Ionică, Taormina oferă priveliști încântătoare, fiind așezat pe o stancă abruptă. Teatrul vechi grecesc vă așteaptă să îl vizitați, dar și alte monumente istorice păstrate din vremurile de demult. Isola Bela, o insuliță aflată între plaje, este una dintre marile atracții ale orașului. La câțiva kilometri de Taormina, există și o plajă cu nisip fin, în Giardini-Naxos.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🇮🇹 Alcuni dei nostri clienti partono dal centro del paese e raggiungono a piedi la Madonna della Rocca (la cima di quella montagna che vedete sullo sfondo). Voi lo fareste? 👣 ——– 🇬🇧 Some of our guests start from the town center and walking they reach Madonna della Rocca (the top of the mountain you see on the background). Would you do it? 👣 ——– #taormina #sicily #italy #italia #italylovers #iloveitaly #ig_italia #igersitalia #ig_sicilia #igerssicilia #italia_dev #italiainunoscatto #destination_italy #visititaly #whatitalyis #italianplaces #italian_places #italytrip #ladolcevita #italianlandscapes #map_of_italy #travelinspiration #travelphotography #travelnow #traveladdict #colors #sunnydays #holidays #town #smalltown

O postare distribuită de Cielo di Taormina (@cielo_di_taormina) pe

7. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: San Vito

Sicilia este plină de orașele superbe, iar San Vito este unul dintre ele. Aflat în nord-vestul insulei, așezat într-o vale montană, orașul găzduiește unele dintre cele mai impresionante plaje din Sicilia. În zonă se afla și rezervația naturală dello Zingaro.

8. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Erice

Despre Erice se spune că este una dintre minunile Siciliei. Situat în vârful muntelui San Guiliano, la 751 m înalțime, Erice oferă priveliști spectaculoase: poți admira de la înălțime orașul Trapani, aflat la poalele muntelui. Pe munte, poți vedea mai multe fortificații din antichitate. Chiar și un castel. Extrem de bine păstrat, cu străzi pavate și drumuri abrupte, satul te face să te simți că și cum te-ai fi întors în timp.

9. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Rezervația Naturala Torre Salsa

Poziționată între Agrigento și Selinunte, Rezervația Naturala Torre Salsa este un loc în care merită să te oprești câteva ore. Plaja din cadrul rezervației este spectaculoasă și… uriașa! În plus, nu găsești prea mulți turiști pe ea 🙂 Torre Salsa este un mini paradis, în care ajungi mergând cu mașina pe un drum neasfaltat circa 20 de minute.

10. Top 10 locuri de vizitat în Sicilia: Plaja iepurilor din insula Lampedusa

Votată cea mai frumoasă plajă din lume în 2013, Plaja iepurilor de pe insula Lampedusa este, într-adevăr, superba! Aici te vei simți ca într-o destinație exotică: peisajele sunt paradisiace, iar apa marii e de un turcoaz ce nu poate fi descris în cuvinte.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO