Top 10 seriale HBO care te vor captiva de la primul episod: De la Game of Thrones la Euforia, descoperă cele mai populare producții TV - LIFE.ro
Mergi la conținut

HBO este un canal de televiziune prin cablu renumit pentru producerea și difuzarea de filme cinematografice, filme originale de televiziune, precum și seriale originale. De la Game of Thrones la drama revoluționară pentru adolescenți Euphoria, serialele HBO reprezintă unele dintre cele mai bune producții de televiziune. Cu o istorie îndelungată de furnizare de conținut original și de înaltă calitate, nu este surprinzător faptul că multe dintre cele mai vizionate seriale HBO au devenit fenomene culturale, captivând publicul și câștigând o bază de fani devotați. Fie că ești un fan al acțiunii, al dramei sau al comediei, există ceva pe această listă pentru toată lumea. Iată care sunt cele mai vizionate seriale HBO de până acum! 

Game of Thrones (2011-2019)

Game of Thrones (Urzeala tronurilor) este un serial de televiziune de dramă fantastică foarte popular și foarte apreciat, difuzat de HBO din 2011 până în 2019. Serialul se bazează pe romanele „Cântec de gheață și foc” de George R.R.R. Martin și urmărește relațiile politice complexe și periculoase dintre familiile nobile de pe continentul fictiv Westeros, în timp ce acestea luptă pentru controlul Tronului de Fier. A devenit unul dintre cele mai vizionate și mai bine recenzate seriale TV din istorie și a câștigat numeroase premii, inclusiv mai multe premii Emmy și un Glob de Aur.

Top 10 seriale HBO: Euforia (2019-prezent)

Serialul prezintă povești de viață provocatoare și abordează teme complexe precum dependența, agresiunea sexuală și impactul social media asupra relațiilor moderne. Euforia urmărește viața unui grup de elevi de liceu care experimentează dragostea, identitatea și traumele în era digitală. Povestea se concentrează pe Rue Bennett (Zendaya), în vârstă de 17 ani, o dependentă de droguri în curs de recuperare care se străduiește să-și găsească locul în lume. În timp ce se luptă cu probleme de sănătate mintală, ea se împrietenește cu colegii ei de clasă, printre care Jules (Hunter Schafer), o fată transsexuală în căutarea acceptării; Kat (Barbie Ferreira), o adolescentă conștientă de corpul ei, care încearcă să își depășească nesiguranța; și Nate (Jacob Elordi), un sportiv cu probleme de furie adânc înrădăcinate.

Clanul Soprano (1999-2007)

Este un serial HBO care explorează mecanismele interne ale unei familii pe nume Soprano, dar și relațiile acestora cu FBI și alte familii mafiote. Prezintă povestea lui Tony Soprano (James Gandolfini), un mafiot puternic și carismatic din New Jersey, care luptă să facă un echilibru între viața de familie și cea pe care o duce în sânul mafiei. Cu personajele sale complexe, cu poveștile convingătoare și cu portretizarea crudă și realistă a mafiei, The Sopranos este serialul cu cele mai mari încasări din istoria televiziunii prin cablu.

Top 10 seriale HBO: The Wire – Cartelul crimelor (2002-2008)

Serialul este filmat în Baltimore și urmărește viețile unor oameni conectați la traficul de droguri din oraș. Portretizează în mod realist lumea drogurilor, iar de-a lungul celor cinci sezoane abordează o gamă largă de subiecte, printre care corupția, eșecurile sistemului educațional și impactul mass-media asupra societății. Din distribuția de ansamblu a serialului fac parte Dominic West, Idris Elba și Michael K. Williams. Scenariul a fost lăudat pentru autenticitate și atenție la detalii.

Succesiunea (2018)

Acest serial marca HBO urmărește viața familiei Roy care deține compania Waystar RoyCo, un gigant media global. Când capul familiei, Logan Roy (Brian Cox), își anunță iminenta pensionare, se declanșează o luptă pentru putere în cadrul familiei, fiecare membru al acesteia luptând pentru poziția și controlul companiei. Serialul pătrunde în lumea acerbă a lăcomiei corporatiste și a dinamicii familiale, în timp ce familia Roy se luptă pentru a-și păstra moștenirea, confruntându-se în același timp cu scandaluri personale și profesionale. În timp ce se luptă pentru a ieși învingători, ei trebuie să se confrunte și cu consecințele acțiunilor lor.

Top 10 seriale HBO: Cernobîl (2019)

Cernobîl, o miniserie HBO din 2019, spune povestea dezastrului nuclear din 1986 din Uniunea Sovietică. Se concentrează pe bărbații și femeile care și-au sacrificat viețile pentru a salva Europa de la o tragedie inimaginabilă și pe politicienii și birocrații care nu au acționat decisiv în fața unei catastrofe. Serialul explorează, de asemenea, impactul psihologic și emoțional al dezastrului asupra populației din Uniunea Sovietică, care a fost supusă unei campanii de dezinformare de către propriul guvern. Cernobîl a fost un succes critic și comercial și este considerat pe scară largă unul dintre cele mai bune seriale de televiziune. 

Big Little Lies – Marile minciuni nevinovate (2017-2019)

Este un serial de televiziune american bazat pe romanul cu același nume al autoarei Liane Moriarty. Prezintă viața a cinci femei care trăiesc în comunitatea bogată și de clasă superioară de pe malul mării din Monterey, California, în timp ce își gestionează relațiile personale, pe cele de muncă și problemele de familie. Povestea este dezvăluită printr-o serie de flashback-uri și se concentrează pe evenimentele care urmează unei crime ce are loc la o școală. Big Little Lies este un rollercoaster palpitant și emoționant care te va ține captiv de la început până la sfârșit.

Citește și: Cele mai bune 10 filme de dragoste pentru o seară romantică

Top 10 seriale HBO: Band of Brothers – Camarazi de război (2001)

Este o miniserie în 10 episoade care spune povestea Companiei Easy, o unitate de elită a armatei Statelor Unite, care participă la evenimente cheie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Serialul începe cu bărbații din Compania Easy care se antrenează în Georgia în 1942 și îi urmărește pe parcursul pregătirii lor riguroase și până în Europa, unde luptă în unele dintre cele mai emblematice bătălii ale războiului. Pe parcursul acțiunii, protagoniștii se confruntă cu provocări incredibile și fac sacrificii extraordinare, dar formează și legături profunde de prietenie și fraternitate care durează o viață întreagă.

True Detective – Detectivii din Louisiana (2014- prezent)

True Detective este un serial de televiziune american difuzat de HBO care urmărește viața unor detectivi de poliție în timp ce investighează crime și încearcă să rezolve mistere. Fiecare sezon este o narațiune de sine stătătoare, cu noi ansambluri de distribuție și urmărește diverse seturi de personaje și decoruri. Primul sezon, a cărui acțiune se petrece în Louisiana, îi urmărește pe Rustin Cohle (Matthew McConaughey) și Martin Hart (Woody Harrelson) în timp ce investighează o serie de crime înfiorătoare.

Top 10 seriale HBO: Westworld (2016-2022)

Westworld este un serial de televiziune de thriller științifico-fantastic al HBO creat de Jonathan Nolan și Lisa Joy. Acțiunea se petrece într-un parc de distracții futurist, cu tematică western, numit Westworld, populat de ființe artificiale cunoscute sub numele de „gazde”. Gazdele sunt imposibil de distins de oameni și sunt programate să satisfacă dorințele oaspeților bogați ai parcului, care pot face orice doresc în parc fără teama de consecințe. Odată cu trecerea timpului, gazdele încep să dezvolte conștiință și amintiri, ceea ce duce la o rebeliune împotriva creatorilor lor umani. Serialul explorează teme legate de inteligența artificială, conștiință și natura umanității.

În final îți spunem că de la drame fantastice de mare succes la comedii care îndeamnă la reflecție, serialele HBO sunt pe placul unei game largi de telespectatori. Dacă ai omis ceva din lista cu cele mai urmărite seriale tv, acum este timpul să recuperezi! 

Sursa foto: Facebook

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora