fbpx

Căutare

Share this article

În această perioadă destul de tulbure parcă e tot mai uşor să visezi la plecarea pentru un timp nedefinit către alte zări în care viaţa pare mai prietenoasă. Pentru cei pe care îi bate gândul emigrării, banca HSBC, cu filiale în peste 80 de ţări din întreaga lume, a făcut un top al celor mai  potrivite ţări în care să te muţi împreună cu familia. Iată-le în ordine inversă pe cele situate pe primele 10 poziţii, aşa cum au fost prezentate de către revista Traveler.

Germania

Unul dintre principalele motoare economice ale lumii, Germania a fost şi este una dintre ţările în care nu trebuie să îţi faci griji pentru propria siguranţă financiară. Instituţiile statului funcţionează ireproşabil, iar zona rurală este printre cele mai fermecătoare sin Europa.   

Bahrain

Ca în orice stat care se bucură de rezerve de petrol substanţiale, viaţa locuitorilor e mai plăcută. Dacă iei în considerare anumite scutiri de la plata impozitelor, lucrurile sună şi mai bine. Ţara are ieşire la mare şi o capitală cosmopolită, iar locuitorii sunt foarte prietenoşi.

Suedia

Ţara nordică are peisaje frumoase, o viaţă a oraşelor efervescentă, salariile sunt dintre cele mai mari, dar ceea ce o califică printre cele mai bune ţări în care e bine să emigrezi este sistemul de politici ale statului dedicate creşterii copilului. Majoritatea celor care au răspuns la studiu au spus că viaţa lor, dar mai ales a copiilor lor s—a îmbunătăţit considerabil.

Austria

Accesul la obiective culturale, frumuseţea Vienei şi a Alpilor, dar şi lejeritatea cu care îţi poţi duce viaţa aici, fac din Austria una din ţările preferate de expaţi. Şi aici, creşterea copiilor este facilitată de stat prin diverse politici inclusiv din sfera educaţiei, dar şi din cea a sănătăţii.

Norvegia

Altă ţară scandinavă unde este uşor să trăieşti. În plus, cei 5,2 milioane de locuitori au o grijă deosebită pentru mediu şi natură, iar vecinătatea fiordurilor şi pădurilor este un atu, pe lângă mediul prietenos de muncă.

Elveţia

Locul perfect dacă vrei să fii foarte bine plătit şi să demarezi o serie de investiţii financiare. Deşi Zurich este unul dintre cele mai scumpe oraşe ale lumii, ai parte de compensaţii precum faptul că vei fi în Alpi.

Cehia

Ai putea crede că a ajuns în top pentru calitatea şi diversitatea berilor produse aici. De fapt, calitatea educaţiei face din Cehia una dintre favoritele expaţilor, fără a uita de stilul de viaţă cosmopolit al locuitorilor.

Canada

O primă opţiune pentru americanii dezamăgiţi de rezultatul recentelor alegeri, Canada oferă expaţilor pe lângă frumuseţile sale naturale şi o populaţie tolerantă, deschisă la diversitate etnică. În plus, este una dintre cele mai sigure ţări din lume.

Noua Zeelandă

E greu să nu îţi placă o ţară în care poţi să faci nenumărate activităţi în timpul liber, de la plimbări pe munte, la cele cu caiacul. În plus, Noua Zeelandă este prietenoasă cu expaţii atunci când vine vorba de viaţa de zi cu zi şi de mediul de lucru.

Singapore

Oraşul-stat se situează pe prima poziţie din lume graţie stabilităţii sale economice şi politice, aerului cosmopolit şi exotic, dar şi datorită frumuseţii peisajului şi a varietăţii culinare. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO