Top destinaţii pentru iarna lui 2022. Unde călătorim în lunile reci - LIFE.ro
Mergi la conținut

Top destinaţii pentru iarna lui 2022. Unde călătorim în lunile reci

Sunt sute de insule aici, care mai de care cu plaje mai spectaculoase, iar unele dintre ele îţi oferă posibilitatea de a petrece ore întregi fără să întâlneşti vreun singur om.
Share this article

Nici nu s-au stins bine ecourile verii şi gândurile multora zboară spre vacanţa de iarnă. Nu de alta, dar mai ales dacă-ţi doreşti un concediu special e bine să te mobilizezi din timp, ca să ai de unde alege. Iar cum mulţi dintre români au făcut deja cumpărăturile în acest sens, am făcut şi noi un top cu cele mai căutate şi râvnite destinaţii pentru iarna lui 2022.

Top destinaţii pentru iarna lui 2022

Erau încă plajele pline când unii români îşi rezervau deja vacanţa de iarnă, iar anul acesta este, cu siguranţă, cel mai ofertant din punct de vedere al ofertelor din ultimii ani, de când cu pandemia. Au revenit în oferte destinaţii exotice care, din cauza restricţiilor şi incertitudinii constante, dispăruseră de pe harta agenţiilor noastre de turism, dar nici celebrele excursii pe tărâmul lui Moş Crăciun nu duc lipsă de cereri.

Laponia

Vacanţele în ţara lui Moş Crăciun sunt în topul preferinţelor celor care vor să se bucure de magia poveştilor copilăriei la pachet cu farmecul aurorei boreale. Geografic, Laponia este o regiune care ocupă partea de nord a Finlandei, Suediei, Norvegiei şi Rusiei. Turistic, Finlanda este ţara cea mai vizitată de oamenii care vor să ajungă pe tărâmurile îngheţate şi încărcate de magie.

Satul lui Moş Crăciun este deschis în tot timpul anului, nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, iar bătrânul generos îi întâmpină pe turişti în fiecare zi. Poţi trece şi pe la oficiul poştal al acestuia, ca să trimiţi cărţi poştale cu adevărat de poveste rudelor şi prietenilor. Plimbările cu săniile trase de reni sau de huski sunt pe lista cu lucrurile pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Laponia. La fel şi admirarea luminilor aurorei boreale, unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale de pe pământ.

O vacanţă cu cel puţin 4 nopţi de cazare începe de la 2.000 de euro de persoană şi sunt incluse, în general, zborul cu avionul, cazarea, mesele, transferurile şi tururile în anumite puncte cheie din Laponia.

Laponia

Antalya

Antalya nu este o destinaţie preferată doar pe timp de vară, ci şi pentru perioada de iarnă, când acolo temperaturile sunt mult mai plăcute decât la noi. Dacă eşti norocos poţi prinde şi vreme de plajă, dar în general cele 20 de grade obişnuite pe timpul zilei, la finalul anului, sunt ideale dacă vrei să te bucuri de soare, mare şi relaxare.

Petrecerile de final de an organizate aici sunt spectaculoase, focurile de artificii – la fel, dar nu e totul. Regiunea se cere vizitată în tihnă, aşa că poţi închiria o maşină şi vei avea acces astfel la oraşe antice care mustesc de istorie, la peisaje pitoreşti, escapade montane. Nu ai cum să te plictiseşti nici dacă ai vrea.

Vacanţele de iarnă în această zonă încep de la 400 de euro de persoană şi poţi alege de la 5 până la 14 nopţi de cazare. Charterul şi cazarea sunt incluse în preţ, la fel şi mesele, cele mai multe dintre oferte fiind all inclusive sau ultra all inclusive.

Antalya

Hurghada

Egiptul este pe lista destinaţiilor preferate ale românilor, pe timp de iarnă, de mulţi ani şi nu degeaba. Este una dintre cele mai ieftine unde te poţi bucura din plin de temperaturile de vară după care tânjeşti deja cam de când începe toamna. Găseşti aici resorturi luxoase şi la preţuri destul de prietenoase, plaje şi apă curate, mâncare gustoasă, poţi face scuba diving şi alte sporturi nautice fără să intri în datorii când le plăteşti şi dacă ai dispoziţie, poţi pleca şi în excursii la piramide, Sfinx sau pe Valea Regilor.

Un sejur de 6 nopţi începe de la 400 de euro, iar preţul acoperă charterul, cazarea şi mesele în sistem all inclusive.

Hurghada

Maldive

Când vine iarna la noi începe vara în insulele Maldive, aşa că nu e de mirare că vacanţele aici au devenit extrem de căutate în rândul românilor, deşi nu sunt tocmai cele mai ieftine. Sunt sute de insule aici, care mai de care cu plaje mai spectaculoase, iar unele dintre ele îţi oferă posibilitatea de a petrece ore întregi fără să întâlneşti vreun singur om. Practic, într-o astfel de excursie vei avea paradisul doar pentru tine.

O vacanţă de 7 nopţi în Maldive cu avion, cazare şi mic dejun asigurate începe de la 1.400 de euro de persoană, dar cele mai multe oferte de pe piaţă oferă sunt de la 2.000 de euro în plus şi au cazări mai atractive, dar şi demipensiune.

Maldive

Zanzibar

Sunt deja câţiva ani de când iarna se umple feed-ul reţelelor de social media cu fotografii ale românilor ajunşi în Zanzibar. Vremea de vis, plajele cu nisip fin şi culorile ireale sunt greu de refuzat pentru cei care îşi doresc vacanţe de iarnă la căldură. E locul în care e indicat să uiţi de ceas şi de ce ai lăsat în urmă, acasă, ca să poţi simţi şi trăi cât mai profund această experienţă.

Un sejur de 7 nopţi, cu avion, cazare şi mic dejun începe de la puţin peste 1.000 de euro de persoană.

Zanzibar

Mauritius

Înconjurată de apele Oceanului Indian, insula Mauritius este de multe ori descrisă ca raiul pe pământ. Cu peisaje pictate parcă de cei mai talentaţi artişti ai lumii, culori care par desprinse dintr-o aplicaţie specială, barierele de corali, palmierii umbroşi, flori exotice şi mâncăruri delicioase, insula este o gazdă extrem de prietenoasă cu turiştii care ajung să o viziteze.

O săptămână aici, la un hotel de 3 stele, cu avion şi demipensiune incluse, porneşte de la 1.500 de euro în early booking, dar dacă eşti în căutarea unei cazări mai ofertante pregăteşte-te să plăteşti 2.000, chiar şi 2.500 de euro de persoană.

Mauritius

Thailanda

Regatul din sud-estul Asiei a fost multă vreme una dintre destinaţiile preferate ale românilor care voiau să fugă de frig şi zăpadă, iar acum revine în top. Poţi alege să-ţi petreci vacanţa lenevind pe plajă sau poţi explora minunile pe care le adăposteşte, de la munţi şi jungle la câmpiile de orez, de la temple şi palate budiste la parcuri istorice sau vibranta capitală Bangkok.

Un pachet de 7 nopţi în Thailanda porneşte de la 1.100 de euro de persoană, dar preţul creşte cu cât vrei să vizitezi mai multe sau să stai în condiţii de cazare exclusiviste.

Thailanda

Punta Cana

Cea mai estică provincie din Republica Dominicană este şi printre cele mai scumpe. Natura a fost extrem de darnică în această zonă, aşezând aici plaje cu nisip fin ca o pudră, care străluceşte în lumina soarelui, lagune azurii cu ape liniştite şi deloc periculoase, cocotieri la discreţie şi o temperatură constantă pe timpul zilei, de 27-30 de grade.

Un sejur de 7 nopţi începe de la 1.500 de euro, dar ajunge şi la 2.500 – 3.000 de euro, în funcţie de numărul de stele al resortului la care te cazezi şi al posibilităţilor de distracţie aflate în apropiere.

Punta Cana

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de deposithotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora