fbpx

Căutare

Share this article

Să faci un film în ţara noastră pare o misiune la limita imposibilului. S-au făcut câteva şi chiar foarte bune în ultimii ani, dar cu eforturi supraomeneşti. Să filmezi însă în România e cu totul altă poveste. Meleagurile autohtone par o soluţie excelentă pentru producătorii dinafară, iar filmările de aici aduc nu doar bani la buget, ci şi oportunităţi excelente pentru profesioniştii din industrie şi chiar un beneficiu de imagine pentru întreaga ţară. Sunt o mulţime de filme şi actori celebri care au filmat în România, Catherine Zeta Jones fiind cea mai recentă celebritate care a ajuns la noi.

Wednesday

Actriţa a venit în România pentru filmările noului serial realizat de Netflix, inspirat din povestea familiei Addams. Wednesday este regizat de celebrul Tim Burton şi prezintă viaţa fetiţei Morticiei şi a lui Gomez după ce părăseşte casa în care a crescut şi merge la facultate.

Wednesday este interpretată de Jenna Ortega, o puştoaică ce până la vârsta de 18 ani şi-a trecut deja în palmares 8 filme şi 13 seriale, în timp ce rolul Morticiei este jucat de Catherine Zeta Jones, iar cel al lui Gomez, de Luis Guzman.

Actriţa care a cunoscut celebritatea în Masca lui Zorro a ajuns în toamna aceasta în ţară şi s-a arătat încântată de Bucureşti, dar mai ales de Castelul Peleş, unde se pare că se filmează o parte din serial.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)

Cold Mountain

Nicole Kidman, Jude Law şi Renee Zellweger au trecut şi ei prin România în 2002, când au filmat pentru Cold Mountain, o peliculă despre aventurile a 3 oameni într-o Americă a anilor 1860, măcinată de război.

Un an de zile i-a luat regizorului Anthony Minghella s găsească locurile potrivite pentru filmare, care să ilustreze perfect părţile sălbatice ale Americii din acele vremuri. Şi l-a găsit până la urmă în Transilvania, lângă Râşnov, unde a fost construită de la 0 o fermă americană tradiţională. S-a filmat însă şi la Zărneşti, dar şi la Potigrafu, lângă Bucureşti, unde au fost înregistrate scenele de luptă.

Modigliani

Talentatul Andy Garcia şi superba Eva Herzigova au ajuns şi ei în ţara noastră în 2004. Filmările care prezentau viaţa artistului italian, ucenic al lui Brâncuşi, au fost realizate la Bucureşti, oraşul care a avut menirea să transpună publicul în Parisul începutului de secol XX.

Citeşte şi: Câți bani produc filmele de artă în România? Și cine are curajul să le vândă publicului de la noi? La povești cu Monica Felea despre Bad Unicorn, „colectiv” filmul și pasiunea pentru scenarii colorate de emoție – LIFE.ro

Bunraku

În 2008 au ajuns la noi în ţară Woody Harrelson, Josh Hartnett şi Demi Moore pentru fimările pentru Bunraku, un film de acţiune ce prezintă povestea unui samurai ce are o misiune de onoare, să lichideze un lider criminal extrem de periculos într-o lume în care armele de foc sunt interzise. De data aceasta echipa nu a mers să descopere frumuseţile României, ci totul s-a petrecut în studiourile MediaPro.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance

În 2010 un proiect cinematografic l-a adus în România şi pe Nicholas Cage, care a filmat cu această ocazie la Sibiu, pe Transfăgărăşan, în Hunedoara şi în apropiere de Rovinari, la cariera minieră Roşia. Deşi numele său e cunoscut în toată lumea, cei care au lucrat cu el sau l-au întâlnit în această perioadă spun că actorul american n-a fost deloc pretenţios şi s-a arătat încântat de perioada petrecută în România.

În această parte din seria Ghost Rider personajul principal are de înfruntat blestemul care l-a transformat într-un vânător de recompense diabolic.

The Brothers Bloom

Adrien Brody, câştigătorul Oscarului pentru rolul din Pianistul, Rachel Weisz şi Mark Ruffalo sunt protagoniştii comediei regizată de Rian Johnson, iar filmările la această peliculă i-au dus în 2 dintre locurile reprezentative pentru ţara noastră: Castelul Peleş şi Cazinoul din Constanţa. S-a filmat însă şi la Comarnic şi Bucureşti, dar şi în Cehia, Serbia şi Muntenegru.

Pelicula prezintă povestea fraţilor Bloom, 2 escroci care plănuiesc o ultimă lovitură majoră înainte să se retragă din activitate. Victima este o milionară excentrică ale cărei averi le-ar putea oferi acestora relaxarea financiară la care visează, doar că lucrurile se complică pe măsură ce unul dintre escroci începe să se îndrăgostească de cea pe care plănuia să o înşele.

Transporter 3

Cel mai celebru curier din lume, Jason Statham, a ajuns şi la Bucureşti în periplul lui prin lume, pentru filmările la Transporter 3. Personajul său, Frank Martin, trebuie să o ducă pe Valentina, fiica preşedintelui unei Agenţii de Protecţia Mediului din Ucraina, dintr-un colţ în altul al Europei, iar misiunea, în mod evident, nu e niciodată una uşoară.

Foto: starfilme.ro

The Whistleblower

Drama regizată de Larysa Kondracki le-a adus în 2009 la Bucureşti, pentru filmări, pe Rachel Weisz, Monica Belluci şi Vanessa Redgrave. Varianta modernă a poveştii lui David şi Goliat, cum au numit-o producătorii filmului, prezintă povestea inspirată din realitate a unei poliţiste din Nebraska, cooptată pentru o misiune de păstrare a păcii în Bosnia. Lucrurile se complică foarte tare în momentul în care aceasta descoperă că în reţelele de trafic uman de acolo sunt implicaţi şi oficiali ai ONU. Dorinţa ei de a scoate adevărul la lumină i-au pus în pericol atât slujba, cât şi viaţa.

The Expendables 3

A fost aglomeraţie mari de eroi ai filmelor de acţiune în 2013, la Bucureşti. Sylvester Stallone, Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham, Antonio Banderas, Harrison Ford, Wesley Snipes şi Jet Li au umplut afişul celei de-a treia părţi di serie, iar unii dintre ei au filmat vreme de o săptămână în Centrul Vechi, la Arcul de Triumf şi în clădirea unei bănci din capitală, transformată în film în Muzeul de Artă Modernă Bucureşti. Prezenţa lor aici a fost însă ţinută în secret până după lansarea filmului.

One in the Chamber

Cuba Gooding Jr. şi Dolph Lundgren au aterizat şi ei la Bucureşti pentru filmările din 2011. Povestea peliculei filmată în mare parte la studiourile din Buftea este cea a 2 familii mafiote care reiau luptele după 3 ani de acalmie. Iar cei meniţi să rezolve lucrurile sunt 2 asasini plătiţi care ajung, până la urmă, să facă echipă.

Citeşte şi: Vedete internaţionale care s-au îndrăgostit de România – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO