fbpx

Căutare

Share this article

Pentru că mulți dintre noi ne-am plâns că în București nu se resimte atmosfera de sărbători, am vrut să vedem care sunt acele orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun din lume. De la parade cu ambarcațiuni iluminate până la extravaganțele luminoase spectaculoase, orașele din întreaga lume au fiecare moduri distincte de a sărbători sezonul sărbătorilor.

Deși New York și Paris conduc topul cu decorațiuni de sărbători emblematice, orașele Madrid, Melbourne și alte șase destinații din întreaga lume sunt, fără îndoială, la fel de festive și strălucitoare.

New York City, SUA

Cu vânzătorii ambulanți care vând castane prăjite și cu multitudinea de patinoare din Midtown, este aproape imposibil să ne gândim la vacanță fără să ne gândim la Manhattan. Festivitățile au început oficial cu iluminarea anuală a bradului de Crăciun de la Rockefeller Center, cândva în ultima săptămână din noiembrie.

Bradul de Crăciun Rockefeller Center are 30.000 de lumini LED multicolore înșirate pe opt mii de metri de sârmă.

Citește și: Cele mai frumoase destinații europene de Crăciun

Vitrinele elaborate de sărbători sunt un alt motiv pentru a vizita orașul New York în timpul iernii — caută-le de-a lungul Fifth Avenue la Lord & Taylor (38th St.), Bergdorf Goodman (57th St.) și Saks Fifth Avenue. Alte atracții includ ferestrele de Crăciun din Bloomingdale (Lexington Ave. între străzile 59 și 60) și Macy’s (Herald Square, între 34 și 35 de pe Broadway). Magazinul Harry Potter (la 22nd and Fifth Ave.) oferă, de asemenea, un spectacol excelent în vitrinele sale.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Sărbătorește Hanukkah în fața Hotelului Plaza (Fifth Avenue și 59th Street) cu cea mai mare menora din lume: o structură de oțel de aproape 10 metri înălțime, de două tone, de culoare aurie. În fiecare seară, în timpul sărbătorii Hanukkah, are loc o ceremonie de iluminare.

Orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun: Paris, Franța

Orașul Luminii într-adevăr, mai ales în perioada sărbătorilor. De la Arcul de Triumf până la Place de la Concorde, Champs-Élysées este adus la viață în fiecare seară, cu sute de mii de luminițe sclipind din copacii bulevardului. Această porțiune renumită din Paris găzduiește și propriul Marché de Noel, o piață de Crăciun cu artizani, produse alimentare și vânzători de produse tematice de sărbători. Pentru una dintre cele mai festive vitrine de sărbători ale orașului, nu rata Galeriile Lafayette, pe bulevardul Haussmann din arondismentul 9. Un alt reper clasic este piața principală din fața fostei Catedrale Notre-Dame, unde un copac de sărbători este îmbrăcat cu lumini și beteală.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Medellin, Columbia

Poate una dintre cele mai uimitoare prezentări de lumini și culori animate din lume, al doilea oraș ca mărime din Columbia duce Los Alumbrados la o nouă extremă. Medellin este cunoscut pentru Christmas Lights Fiesta, o sărbătoare anuală care luminează cerul nopții cu scene de poveste și figuri uriașe 3D în fiecare an.

Vei găsi cele mai impresionante spectacole de lumină pe Rio Medellin — care străbate centrul orașului — și în centrul orașului Medellin. Pentru o imagine de ansamblu incredibilă, urcă printre copacii puternic luminați până în vârful Cerro Nutibara, un deal natural care se ridică deasupra orașului, pe malul vestic al râului.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun: Singapore

Din 1984, Singapore sărbătorește Crăciunul la tropice cu un iluminat anual de Crăciun în principalul său cartier comercial. Inima festivităților este Orchard Road, unde șiruri de lumini orbitoare atârnă deasupra traficului, copacii falnici de Crăciun adaugă culoare peisajului, iar companiile își împodobesc exteriorul în decor de sărbători pentru a se lupta pentru titlul de clădirea cel mai bine decorată. Autobuzele deschise care călătoresc de-a lungul Orchard oferă unele dintre cele mai bune priveliști ale decorațiunilor de Crăciun.

În apogeul sezonului, Celebrate Christmas in Singapore (CCIS) infuzează Orchard Road cu o săptămână de muzică, spectacole și o serie de flotoare decorate, care toate onorează aspectul religios al sărbătorii. Lumina de Crăciun se extinde și la Marina Bay, care are propria temă anuală.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Cascada Niagara, Ontario, SUA

Peste trei milioane de lumini colorate și peste 125 de afișaje de lumini animate luminează un traseu de 5 mii de metri de-a lungul Niagara Parkway în provincia canadiană Ontario, transformând această porțiune a Parcurilor Niagara într-un tărâm al minunilor de iarnă.

Ca parte a Festivalului de Iarnă al Luminilor, fii cu ochii pe cel mai mare steag canadiano-american iluminat din lume și cea mai mare menora iluminată din țară. De asemenea, populare sunt ecranele animate Enchantment of Disney, care includ clasice animații Disney și Pixar care strălucesc în lumini colorate de sărbători. Focurile de artificii luminează cerul de cele mai multe ori în jurul orei 21:00 – le poți vedea de la Table Rock Center, lângă marginea Horseshoe Falls.

Cascada Niagara a fost iluminată pentru prima dată în 1860 folosind aproximativ 200 de lumini Bengal, un tip de lumină folosit cândva pentru semnalizarea navelor.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun: Newport Beach, California, SUA

De la sincronizarea sa inițială în 1908, cea mai lungă paradă cu bărci de sărbătoare din SUA este, de asemenea, și cea mai bună din țară: peste 100 de nave maritime îmbrăcate în lumini colorate și cu figuri animate precum pomi de Crăciun și oameni de zăpadă navighează înspre Newport timp de aproape trei ore în fiecare seară.  Cele mai bune locuri pentru a urmări parada includ docurile publice și pasarela exterioară a insulei Balboa, unde vei găsi, de asemenea, colindători și copii care vând cești cu cacao fierbinte.

Proprietarii de case de pe și din jurul insulei Balboa își fac treaba lor decorându-și proprietățile cu lumini strălucitoare și accesorii precum Moș Crăciun animatronic și distribuitoare false de zăpadă. Așteaptă-te la multă creativitate pentru tema din acest an.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Viena, Austria

Arhitectura rafinată a Vienei conferă un farmec lumii vechi sărbătorilor anuale din decembrie, cu centrul orașului inundat de lumini mici pâlpâitoare. Celebrele străzi comerciale Graben și Kärntner Strasse găzduiesc unele dintre cele mai uimitoare lumini ale orașului.

În Rathausplatz (Piața Primăriei din Viena), Rathaus, sau primăria, strălucește ca un castel de poveste. Rathausplatz găzduiește, de asemenea, cea mai mare piață de Crăciun din oraș, un magazin de sărbători în aer liber plin de comercianți care vând artizanat și delicii de sărbători, cum ar fi mere coapte, vin fiert și turtă dulce.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun: Madrid, Spania

Deși mai elegante și mai liniștite decât în alte părți ale lumii, luminile de sărbătoare din Madrid sunt la fel de spectaculoase, mai ales de-a lungul principalelor bulevarde ale orașului, Gran Via și Paseo del Prado. Cea mai mare piață de Crăciun din oraș este organizată în Plaza Mayor, cea mai faimoasă piață din Madrid. Datând din 1860 și cu mai mult de 100 de tarabe, piața este locul ideal pentru articolele tradiționale de sărbători, inclusiv brazi de Crăciun și figurine ce imaginează scena Nașterii Domnului.

Belen, sau scena Nașterii Domnului, este una dintre cele mai îndrăgite tradiții de sărbători din Madrid. Vei găsi scena reprodusă în piețe și în fața caselor, bisericilor și muzeelor.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Gramado, Brazilia

În fiecare sezon de sărbători din 1986, micul oraș de munte Gramado din Rio Grande do Sul din Brazilia s-a transformat într-o incredibilă Țara a Minunilor de Crăciun, sărbătoarea Natal Luz, sau Crăciunul Luminii ținând două luni.

Cu peste o duzină de evenimente și spectacole repetate din care să alegi — inclusiv un teatru de păpuși și un spectacol de lumini orchestrat pentru pomul de Crăciun — nu lipsesc lucrurile de văzut și de făcut. Printre momentele importante se numără Marea Paradă de Crăciun (o procesiune de seară a îngerilor patinatori, a reginelor zăpezii și a lui Moș Crăciun care are loc de-a lungul Avenida das Hortênsias) și Nativitaten (o operă de sărbători în aer liber pe lacul Joaquina Rita Bier, cu fântâni dansatoare și artificii).

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun

Orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun: Melbourne, Australia

În ciuda temperaturilor în creștere de pe continentul australian, vei vedea în continuare o mulțime de Moși Crăciun și oameni de zăpadă gonflabili în Capitala provinciei Victoria. Suburbia Ivanhoe din Melbourne găzduiește cel mai bun spectacol de lumini, atrăgând până la 20.000 de vizitatori seara, în timpul sărbătorii de nouă zile de Crăciun, Luminile pe Bulevard, care se desfășoară anual cu o săptămână înainte de Crăciun. Caută expoziții festive pe alei împodobite de bomboane, reni zburători și canguri orbitori.

O oprire sigură în centrul orașului este magazinul universal Myer de pe strada Bourke, care găzduiește o vitrină de sărbători care se schimbă anual și care este o tradiție din Melbourne încă din 1956. Pomul falnic al orașului, situat în Piața orașului de pe strada Swanson, se luminează la începutul lunii decembrie.

orașe cu cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO