fbpx

Căutare

Share this article

Cele mai bune destinații de vacanță pentru familii cu copii sunt, de regulă cele care îndeplinesc o serie de criterii: accesibilitate, oferte de entertainment și facilități.

De foarte multe ori părinții cu copii mici aleg destinațiile de vacanță în funcție de recomandări. Personal, recunosc, atunci când erau copiii foarte mici aveam o listă destul de lungă de bifat când venea vorba de alegerea destinației: trebuia să fie la o distanță accesibilă cu mașina, hotelul să nu aibă piscină în curte, camera sau apartamentul să fie la parter ca să nu ne împiedicăm de multe scări, locul să fie îngrădit și foarte sigur pentru copii și, evident, să fie prevăzut cu spațiu de joacă.

Călătoria cu un bebeluș înseamnă alegerea unei destinații cu trotuare largi pe care poți merge cu căruciurul, loc de schimbat scutece, zonă liniștită, eventual și chicinetă în camera. Călătoria cu un copil mai mare, înseamnă neapărat opțiuni de entertainment pentru el. Momondo.ro a alcătuit un top al celor mai prietenoase 3 destinații de vacanță pentru familiile cu copii mici și mari.

Top 3 destinații de vacanță pentru părinți de nou-născuți

Părinții care și-au obișnuit copilul să petreacă timp în marsupiu sunt cei mai câștigați atunci când vine vorba de călătorii, pentru că nu trebuie să își facă griji de trecerile de pietoni adaptate pentru cărucioare. Pentru ceilalți este important ca infrastructura locației vizitate să corespundă acestor cerințe, de aceea își aleg destinația de vacanță și în funcție de acest aspect. Orașele care ne-au atras atenția dintre cele care s-au îngrijit de cărucioarele părinților călători sunt Londra, Copenhaga și Montreal. Trecerile de pietoni, accesul în stațiile pentru mijloace de transport în comun, intrările în clădiri publice sau în centre comerciale, toate acestea au fost proiectate cu înțelepciune în fiecare dintre cele trei orașe. De asemenea, faptul că în aceste 3 orașe alăptatul în public este permis și agreat, ajută mamele călătoare să nu piardă mult timp pentru căutarea spațiilor special amenajate. La fel de ușor va fi și în privința schimbatului de scutece, întrucât în cele mai multe dintre centrele comerciale sau clădirile publice din aceste orașe există locuri pentru operațiunea favorită a proaspeților părinți.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră triplă de hotel de 3 sau 4 stele:

Londra – 251 €

Copenhaga – 220 €

Montreal – 215 €

La plimbare prin cartierul Chelsea, Londra, Foto: iStock

Top 3 destinații cu parcuri acvatice impresionante

Dacă și părinții și copiii au acumulat suficientă experiență, vacanțele ideale încep să conțină din ce în ce mai multă adrenalină și sesiuni tot mai lungi de înot sau sporturi acvatice. Această combinație este foarte ușor de găsit într-un parc acvatic, iar distracția este și mai mare dacă totul este conceput în așa fel încât toată lumea să se simtă în siguranță.

Spațiile special amenajate în funcție de vârstă contribuie în același timp la relaxarea părinților și la distracția copiilor, prin urmare destinațiile în care se găsesc parcuri acvatice devin tot mai populare, în special în perioada vacanței de vară.

  1. Dubai

Orașul eclectic din Orientul Mijlociu deține numeroase recorduri mondiale pentru diferite realizări arhitecturale sau de infrastructură, dar oferă suficiente motive de bucurie și copiilor. Parcurile acvatice și/sau tematice asigură distracția copiilor de vârste (sau înălțimi) diferite și relaxarea părinților știind că totul se petrece în deplină siguranță. Wild Wadi Waterpark și Laguna Waterpark sunt specializate pe divertismentul specific parcurilor acvatice, activitățile disponibile în Motiongate Dubai sunt strâns legate de cele mai celebre filme de animație, iar Legoland Dubai nu mai are nevoie de prezentare.

  1. Innsbruck

Părinții care adoră traseele montane vor putea să își mulțumească pe deplin copiii care adoră jocurile acvatice dacă aleg ca destinație de vacanță orașul din vestul Austriei. Area 47, cel mai mare parc de distracții în aer liber din Austria oferă o multitudine de opțiuni întregii familii dornice de aventură, fie ea acvatică sau cu focus mai degrabă montan. Din categoria valorii adăugate ar fi de menționat și faptul că la o distanță de doar 80 km se află renumitul castel Neuschwanstein, modelul de inspirație al creatorilor Disney.

  1. Tenerife

Pe lângă multitudinea de plaje și Parcul Național Teide, insula spaniolă se bucură de un parc tematic cu specific Thailandez care asigură distracția tuturor membrilor familiei prin bogăția de atracții acvatice. După o zi petrecută în Siam Park turiștii se pot relaxa pe plaja Siam, totul în prezența vulcanului Teide care va umple fiecare fotografie de vacanță.

Waterpark în Tenerife, foto: iStock

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră triplă de hotel de 3 sau 4 stele:

Dubai – 126 €

Innsbruck – 156 €

Tenerife – 130 €

Tips & Tricks de călătorie pentru familii cu copii

  • Internetul poate salva multe situații neprevăzute sau poate aduce un plus de confort părinților călători. Site-ul com adună rețelele publice wifi, pentru a asigura conexiunea constantă a călătorilor.
  • Unele orașe (Tokyo, de exemplu) dispun de aplicații customizate pentru părinți, cum ar fi Mamapapamap, care ajută în găsirea celui mai apropiat spațiu amenajat pentru schimbatul scutecelor.
  • Puteți precomanda taxiuri cu scaune speciale pentru copii, iar siguranța este întotdeauna cea mai importantă.
  • Există numeroase aplicații sau site-uri prin care se poate găsi un baby-sitter (de exemplu Yoopies pentru Marea Britanie) care poate ajuta părinții să se bucure de câteva ore de vacanță fără griji.

Cele mai multe stațiuni turistice se bucură de hoteluri și restaurante cu facilități pentru copii sau plaje destinate lor, pentru a spori confortul părinților.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO