Tot ce trebuie să știi despre Dubai înainte de a pleca în vacanță - LIFE.ro
Mergi la conținut

Dubai este considerat de unii drept Las Vegas-ul Orientului Mijlociu – cu hoteluri de lux, divertisment toată ziua și cumpărături în locații glamour-oase. Poate fi locul de joacă al celor bogați și celebri, dar este accesibil și pentru cei cu buget redus. Iată tot ce trebuie să știi despre Dubai, înainte de a alege această destinație pentru vacanță:

Dubai este situat pe coasta Golfului Persic din Emiratele Arabe Unite și este cel mai vizitat oraș de aici. Găzduiește cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa iar orașul este cunoscut pentru lux, divertisment și arhitectură modernă – și a devenit o destinație de vacanță din ce în ce mai populară.

Vremea în Dubai

Clima deșertică înseamnă că ori de câte ori vizitați această zonă, sunteți siguri că veți avea parte de temperaturi calde – dacă vizitați vara, pregătiți-vă pentru căldură dogoritoare. Majoritatea turiștilor se simt mai confortabil să viziteze Dubaiul între lunile decembrie și martie, când temperaturile sunt mai suportabile.

Iarna este o perioadă populară pentru a vizita Dubai, deoarece vremea este însorită și confortabilă, cu o temperatură medie în timpul zilei de 25 °C. O mare parte din (foarte puține) precipitațiile anuale din Dubai au loc în lunile de iarnă, cea mai ploioasă lună fiind februarie. Dar nu vă faceți griji, dușurile sunt scurte.

În primăvară, temperaturile încep să crească și pot ajunge până la 38°C spre sfârșitul lunii mai. Orele de lumină sunt din ce în ce mai multe și este foarte rar să plouă de la sfârșitul lunii martie. Dubaiul poate fi lovit de vânturi puternice, provocând furtuni de nisip și praf, pe tot parcursul anului, dar cele mai frecvente apar primăvara.

Vara devine cald. Foarte cald. Temperaturile variază între 40-45°C ziua și scad până la aproximativ 30°C noaptea, așa că vă recomandăm să mergeți în această perioadă a anului doar dacă vă place căldura. Amintiți-vă să beți multă apă și să utilizați o cremă solară cu factor ridicat.

Septembrie și octombrie se simt ca o prelungire a verii cu temperaturi în jur de 36-38°C. În noiembrie este încă cald, în jur de 30°C, dar cu siguranță este mai puțin umed și mai confortabil decât în lunile de vară.

Ce trebuie să știi despre Dubai: cum ajungi acolo?

Dubai este deservit de Aeroportul Internațional Dubai, cel mai aglomerat aeroport din lume după numărul de pasageri. Este un aeroport modern, cu o mulțime de magazine care să te țină ocupat la plecare.

Cel mai simplu mod de a ajunge de la aeroport la hotel este să călătorești cu un Uber – există chiar și o zonă desemnată de predare și preluare pentru Ubers și nu se așteaptă mai mult de 5-10 minute. O călătorie de aproximativ 20 de minute costă 85 de dirhami, adică aproximativ 20 de dolari. Este o modalitate foarte convenabilă de a ajunge la hotel, dar, desigur, există opțiuni sau alternative mai ieftine.

Cum vă deplasați prin Dubai

Dubai este un oraș care a fost construit în jurul mașinii. Autostrăzile cu mai multe benzi traversează orașul, iar utilizarea Uber sau a aplicației locale de taxi, Careem, este, în general, cea mai rapidă modalitate de a vă deplasa. Dacă doriți să închiriați o mașină în Dubai, puteți închiria una pentru doar 20 de dolari pe zi. Acesta este orașul mașinilor rapide și elegante, așa că vă recomandăm să aruncați o privire la secțiunea de mașini de lux!

Dacă preferați să utilizați transportul public, Dubaiul are unele dintre cele mai ieftine bilete de transport public din lume – așa că dacă preferați să economisiți mai degrabă bani decât timp, atunci metroul poate fi o idee bună. Vă recomandăm să obțineți un card NOL pentru călătorie, care poate fi încărcat cu bani. Acesta acoperă, de asemenea, autobuzele și trenurile și chiar vă oferă intrarea gratuită în unele dintre parcuri.

Există două linii, roșie și verde, cu mai multe linii fie în construcție, fie în curs de planificare. Ca turist, este cel mai probabil să utilizați linia roșie, care merge paralel cu coasta și se oprește în locuri importante, cum ar fi Burj Khalifa, Dubai Mall și Mall of the Emirates. De fapt, la 52 km linia roșie deține recordul mondial foarte specific pentru cea mai lungă linie de metrou fără șofer.

Sfaturi pentru călătoria cu metroul:

Vagonul din față este adesea doar pentru femei și copii.

Nu este permis să mănânci sau să mesteci gumă în metrou.

Există Wi-Fi gratuit la bord.

Și bineînțeles, fumatul interzis.

ce trebuie să știi despre Dubai

Ce trebuie să știi despre Dubai?

Legile și obiceiurile din Emiratele Arabe Unite sunt foarte diferite de cele occidentale. Înainte de a vizita este important să vă familiarizați cu ceea ce este și ce nu este potrivit, pentru a evita să jignești pe cineva sau să încalci din neatenție legea.

  • Verificați-vă rețetele medicale. Există o politică strictă, cu toleranță zero la medicamente, care se poate extinde la o serie de medicamente eliberate pe bază de rețetă. Asigurați-vă că verificați site-ul web oficial al Emiratelor Arabe Unite pentru a vedea ce medicamente sunt permise.
  • Manifestările publice de afecțiune, inclusiv ținerea de mână și sărutările, sunt considerate jignitoare și ar putea duce la arestare, așa că cel mai bine este să așteptați până când vă întoarceți la cazare înainte de a vă îmbrățișa cu partenerul.
  • Coabitarea cuplurilor necăsătorite este ilegală în Dubai. Și acest lucru este valabil și pentru camerele de hotel, așa că vă rugăm să țineți cont de acest lucru atunci când decideți rezervarea camerei. În realitate, acest lucru nu este strict aplicat și este puțin probabil să fii contestat. Vă recomandăm să căutați hoteluri care sunt cunoscute pentru că sunt mai primitoare pentru cuplurile necăsătorite.
  • Îmbrăcați-vă conservator în spațiile publice. La plaje și stațiuni este bine să purtați costume de baie și pantaloni scurți etc., totuși, cel mai bine este să țineți umerii și genunchii acoperiți atunci când vă aflați în spațiile publice.
  • Evitați înjurăturile în public. Înjurăturile, certurile și luptele în spațiile publice sunt toate infracțiuni care te-ar putea face să ai probleme cu legea.
  • Nu ai voie în stare de ebrietate în spațiile publice. Este ilegal să bei în public sau să fii beat în public, așa că, dacă ai avut o seară scăldată în alcool, bucurându-te de cluburi și baruri, odată ce ai terminat, asigură-te că iei un taxi direct înapoi la hotel.
  • Nu fotografiați oameni fără permisiune. Fotografierea oamenilor, în special a femeilor și copiilor, fără permisiune este ilegală. Fotografierea clădirilor guvernamentale și militare este, de asemenea, interzisă.
  • Respectați regulile Ramadanului. În timpul lunii sfinte a Ramadanului, musulmanii postesc din zori până la apus. Dacă vizitați în această perioadă, este important să știți că mâncatul, băutul și fumatul sunt strict interzise în timpul zilei. Este permis să luați masa în camera dvs. de hotel sau în restaurantele în care există zone desemnate protejate.

Este Dubai sigur pentru turiștii LGBTQ+?

Homosexualitatea este ilegală în Dubai și se pedepsește cu închisoare și/sau amenzi. Multe site-uri web legate de LGBTQ+, inclusiv aplicațiile de dating, sunt blocate și nu sunt accesibile din Emiratele Arabe Unite. Dacă decideți să călătoriți acolo, trebuie să evitați toate manifestările publice de afecțiune. Această regulă se aplică și persoanelor heterosexuale. Persoanele trans sau diversitatea de gen sunt și acestea pedepsite, oamenii riscând până la un an de închisoare și o amendă mare.

Citește și: 10 obiective de trecut pe listă pentru o vacanță perfectă în Dubai

Foto: Depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora