fbpx

Căutare

Share this article

Tratamentul făcut în casă pentru întărirea unghiilor care conţine ulei este un ritual pe care trebuie să-l încerci. Te va ajuta să ai unghii mai rezistente şi mai sănătoase. În plus, vor avea o textură mai uniformă astfel că lacul de unghii va adera mai bine iar manichiura va rezista impecabil, pentru mai mult timp. 

TRATAMENT CU ULEI

La fel ca părul şi pielea, unghiile îşi schimbă textură odată cu vârstă. În afară de factorul genetic, anumite lacuri de unghii sau anumite tehnici de manichiură le pot deteriora astfel că acestea devin moi sau casante, se rup sau au o suprafaţă neregulată. Dacă te confrunţi cu astfel de probleme, tratamentul făcut în casă pentru întărirea unghiilor care conţine ulei este tot ce-ţi trebuie.

Poţi încerca o gamă largă de uleiuri, de la cel de măsline, de cocos, de migdale sau de ricin. Dacă ai unghiile foarte fragile, poţi îmbogăţi uleiul cu vitamina E, folosind o capsulă moale  pe care o poţi cumpăra de la farmacie. Cel mai bine este să îţi masezi unghiile cu ulei înainte de culcare, pentru cel puţin cinci minute, iar excesul să-l masezi în piele, fără să te mai speli. Dacă vrei un tratament intensiv, masează-ţi unghiile cu ulei, aplică o cremă pentru mâini şi foloseşte o pereche de mănuşi din bumbac, pe care să le păstrezi peste noapte. Te vei trezi cu mâini fine şi unghii hidratate.

Foto: iStock

Pe lângă tratamentul făcut în casă pentru întărirea unghiilor, ar fi indicat să respecţi următoarele reguli, ca să te bucuri de unghii frumoase, cât mai mult timp:

 Nu folosi dizolvant de unghii cu acetonă, alege o formulă mai blândă.

 Evită lacurile de unghii care conţin formaldehidă sau acetonă.

 Nu abuza de gelurile sau de şerveţele dezinfectante pentru mâini, acestea usucă unghiile.

 Foloseşte mereu o bază potrivită nevoilor unghiilor tale, nu aplica lacul colorat direct pe unghii.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO