Trei expoziţii europene de neratat - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Dacă vreo călătorie (de afaceri sau de plăcere) vă poartă paşii luna aceasta prin capitalele Europei, iată 3 expoziţii pe care vă recomandăm să le vizitaţi: 
 
LONDRA: Bijuterie indiană la Victoria & Albert Museum 
 
Până la sfârşitul lunii martie, muzeul Victoria & Albert găzduieşte peste o sută de bijuterii spectaculoase, ce provin dintr-o colecţie privată (Al Thani Collection), ilustrând tradiţia şi modernitatea în bijuteria indiană. Piesele datează de la începutul secolului al 17-lea şi până în prezent, şi au fost fie create în India, fie inspirate de civilizaţia indiană.
Includ pietre preţioase, jad făcut special pentru împăraţii Mughal şi capul de tigru care împodobea tronul conducătorului Indiei de Sud, Tipu Sultan. Obiectele din colecţiile din Hyderabad arată influenţa tehnicilor occidentale de tăiere a pietrelor preţioase asupra bijutierilor indieni. În final, puteţi admira şi piese create de marile case de modă europene, precum Cartier, la începutul secolului 20, având ca sursă de inspiraţie India. 
 
PARIS: Picasso în trei dimensiuni 
 
Muzeul Picasso pregăteşte de la începutul lunii martie, până la sfârşitul lui august, o selecţie de sculpturi semnate de Picasso, dorind să facă cunoscut un aspect mai puţin explorat al operei sale.
„Picasso. Sculptures” reuneşte ansambluri excepţionale precum seria de pahare de absint (1914) sau grupul original Baigneurs (1956) din lemn, prezentat în varianta din bronz de Muzeul Picasso. Picasso s-a apropiat ocazional de sculptură, dar a făcut-o cu îndrăzneala unui artist auto-didact, gata să spargă barierele şi să se exprime liber. 

VIENA: Avangarda Rusă la Albertina 

Deschisă de la sfârşitul lui februarie până la mijlocul lunii iunie la Albertina Museum, expoziţia „De la Chagall la Malevich. Avangarda rusă” reuneşte lucrări semnate de Mikhail Larionov, Natalia Goncharova, Kasimir Malevich, Wassily Kandinsky şi, desigur, Marc Chagall.
130 de capodopere care demonstrează stilurile fundamental diferite ale artiştilor înglobaţi de obicei sub aceeaşi titulatură de „avangardă rusă”. Cu toată această încadrare comună, lucrările lor sunt extrem de diverse, având principii compoziţionale şi idei estetice diferite. 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO