fbpx

Căutare

Share this article

Părul sănătos şi frumos este unul strălucitor, asta ştim. Mai ştim şi că firele albe sunt lipsite de strălucire. De regulă apelăm la „magia” din tubul de vopsea, care ne ajută să păstrăm culoarea şi atractivitatea părului. Ce ştim mai puţin este că acelaşi proces chimic care face posibil un păr frumos colorat şi strălucitor poate avea efect contrar în timp: păr tern, uscat şi friabil. Avem însă la îndemână câteva „secrete” – obişnuinţe pe care ţi le poţi crea şi care îţi pot oferi toate beneficiile vopsirii, fără dezavantaje.

Atunci când te vopseşti, elimini stratul lipidic care îmbracă firul de păr. Acest înveliş natural face părul să fie moale şi strălucitor. În lipsa lui, părul este mai poros, de aceea apa îl afectează mai tare. Părul se îmbibă mai uşor, apa pătrunde mai în profunzime şi curăţă inclusiv pigmenţii de vopsea, dar şi balsamul sau masca de păr.

Nu sta prea mult sub duş. Căldura este un alt factor care afectează firul de păr. Foloseşte apă mai degrabă caldă, nu fierbinte. În plus, bazează-te pe produse dedicate părului vopsit.

Încearcă, spre exemplu, un balsam cu ingrediente hrănitoare pentru păr. Color Radiance Conditioner de la Londa Professional cuprinde o serie de substanţe active şi ingredientele hrănitoare sau de hidratare naturale precum frunzele de măslin din Tunisia, ghimbir din Asia sau seminţele de macadamia din Guatemala, dar şi tehnologia Radialux Micro-Ioni, care contribuie la refacerea structurii părului.

Daca vrei ca părul tău să se revitalizeze poţi apela la vechiul truc care spune să pui o linguriţă de oţet în apa cu care îţi limpezeşti părul. Chiar funcţionează: oţetul dizolvă mineralele din apă, ceea ce înseamnă că părul nu se va încărca inutil, va arată mai strălucitor şi va fi mai mătăsos.

Există şi o altă variantă, mult mai modernă şi eficientă. Mergi la coafor pentru un tratament special pentru părul vopsit care îmbracă firul de păr într-un strat protector, aşa cum îmbracă glazura o prăjitură cu ciocolată. Altfel spus, cere serviciul „GLAZE IT!” cu produse Londa Professional. Vei putea observa imediat revitalizarea culorii şi redarea sănătăţii şi strălucirii părului tău vopsit.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO