fbpx

Căutare

Share this article

Recunosc, beau multă, foarte multă apă plată în fiecare zi. Nu mi-am impus niciodată, nici medicul. Doar mi-e foarte sete. Atât de sete încât dacă, stocul de apă îmbuteliată scade şi nu mai e decât o sticlă de 2 litri în casă, intru în panică. În plus, nici iarna nu plec din casă fără o sticluţă cu 0,5 l de apă. De ceva vreme am decis să reciclez. Prin urmare, la sfârşitul unei săptămâni balconul meu este un adevărat depozit de PET-uri turtite: o privelişte deloc plăcută şi foarte incomodă, din toate punctele de vedere.

N-am de gând să reduc consumul de apă şi nici să renunţ la reciclat. Aşa că m-am apucat să caut soluţii viabile pentru a scăpa de tot plasticul pe care „îl produc” (nu, nu vreau încă să îmi calculez amprenta de carbon!) şi de corvoada baxurilor cărate de la magazin. Şi când spun soluţii viabile, mă refer şi la reducerile din perioada următoare – de Black Friday.

Dacă apa curge, atunci de ce mai trebuie transportată? – aceasta a fost întrebarea care mi-a oferit răspunsul: am găsit seria de căni Fill&Enjoy Marella de la Brita, care filtrează apa de la robinet. Sunt o soluţie practică, elegantă, inovatoare şi sănătoasă la toate problemele unui mare consumator de apă. Designul e aşa de elegant că se asortează oricărei bucătării. Şi nici de inteligenţă nu duce lipsă! E dotată cu Brita Memo, un calendar care aminteşte uitucilor (aşa, ca mine) că a sosit momentul să schimbăm filtrul.

Dar ştiţi cum e când mergi la cumpărături „însetat”. Desigur că nu m-am oprit aici! Odată ajunsă pe site-ul www.pentrugatit.ro/brita (de unde puteţi cumpăra cănile astea inteligente), mi-am da seama că lista mea de Black Friday se poate foarte bine lărgi cu cel puţin încă două astfel de „accesorii”: Fill&GO şi Fill&Serve.

Primul recipient, Fill&Go Vital, mi se potriveşte mănuşă! Este portabil şi are aceleaşi proprietăţi ca şi cana cu filtru. Reduce clorul şi alte substanţe care afectează gustul, şi poate filtra până la 150 de l de apă. E cu mult mai rentabil (şi ecologic) decât dacă aş cumpăra apă plată de fiecare dată când ies din casă.

Fill&Serve Mind este o carafă pentru „ocazii” sau pentru întâlnirile de business. Pun pariu că o să atragă privirile când am casa plină de oaspeţi! Are un design elegant (este dintr-un material cu transparenţă ca de sticlă), dar se foloseşte şi de tehnologia ActivSelect pentru a ne pune pe masă o apă mult mai curată şi mai ieftină (dacă e să ne gândim pe termen lung).

Şi pentru că am adus aminte de costuri, trebuie să ştiţi că pe 17 şi 24 noiembrie sunt reduceri de până la 50% pe site-ul www.pentrugatit.ro/brita – nu doar la căni filtrante sau filtre de apă. Eu am deja wish-list-ul făcut, vă sfătuiesc să vă completaţi şi voi lista de Black Friday!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO