fbpx

Căutare

Share this article

Sigur ai visat atunci când erai mic să te faci doctor. Te jucai cu seringile și încercai să îți asculți bătăile inimii. Chiar dacă poate ți-ai schimbat răspunsul la întrebarea „ce vrei să te faci când vei fi mare”, fascinația pentru acest domeniu a rămas. Așa că, a venit timpul să te uiți la povești despre una dintre cele mai frumoase meserii din lume. În plus, vine frigul și o să tot cauți seriale noi la care să te uiți. De ce să nu fie unele cu medici, nu?

3 seriale celebre 

Grey’s Anatomy | Private Practice

După lansarea sa în 2005, Grey’s Anatomy a reprezentat un punct de referință pentru serialele de gen. O dramă frumos scrisă care a început de la pasiunea Shondei Rhimes pentru lumea medicilor și care se bazează în mare măsură pe lucruri adevărate din această meserie.

Un serial care a reușit să facă foarte mulți tineri să viseze să intre în această lume fascinantă a medicinei, chiar dacă vorbește despre gărzile de noapte aproape nesfârșite, despre serile pe care ți le petreci prin operații în loc să stai acasă cu familia, despre prieteniile pe care ți le dezvolți pe holurile spitalelor sau despre poveștile amoroase care se nasc printre colegi și despre care toată lumea vorbește prin saloane.

Serialul a fost atât de iubit (și încă este) încât a născut un altul, Private Practice care urmărea aventurile unuia dintre personajele din Grey’s Anatomy, respectiv Dr. Addison Montgomery, după ce părăsise spitalul din Seattle și plecase la o clinică privată din Los Angeles. Un alt serial cu medici, de data aceasta, însă, dintr-o altă zonă – una mai liniștită, fără urgențe și operații pe creier sau cord deschis.

Probabil unul dintre cele mai cunoscute seriale cu doctori, Grey’s Anatomy nu a însemnat doar povestea zbuciumată dintre McDreamy (Derek Shepherd) și Grey (Meredith) sau cazuri absolut fascinante de medicină, ci și începutul Shondaland-ului – creatoarea serialului (Shonda Rhimes care mai semnează producțiile Scandal și How to Get Away with Murder) care în câțiva ani a ajuns să fie cea mai bine plătită creatoare de producții de televiziune, semnând de curând un contract și cu Netflix.

Nip / Tuck

Creat de genialul Ryan Murphy, Nip / Tuck urmărea cazurile 100% bazate pe fapte reale care aveau loc în centrul de medicină plastică McNamara/Troy. Cei doi nu era în niciun fel vreo ușă de biserică – așa că avem multe intrigi, tensiuni și situații amuzante în ceea ce îi privește pe cei doi medici – Dr. Sean McNamara (Dylan Walsh) și Dr. Christian Troy (Julian McMahon).

Fiecare episod are reprezentări grafice, vizuale pentru operațiile plastice pe care le fac cei doi pentru pacienții lor.

Serialul care a fost difuzat timp de 6 sezoane (2003 – 2010) și 100 de episoade o să vă prindă. Povestea, care se petrece în Miami, este foarte fain scrisă (evident, mâna lui Ryan Murphy, care a semnat de curând, la rândul său, un contract cu Netflix, nu avea cum să nu se vadă) și sigur o să trezească interesul pentru această zonă a lumii medicale, cea a medicinei plastice, despre care nu se vorbește atât de mult.

Nurse Jackie

Puțină comedie nu strică niciodată. Și rămânând în domeniul medical, vă recomand Nurse Jackie. Edie Falco este genială în rolul unei asistente medicale din All Saints’ Hospital, din New York. În fiecare zi trebuie să fugi printre pacienți, doctori, colege și ale tale probleme. Să nu spună cineva că a fi asistentă medicală este ușor. Înainte de a spune asta, vă rog să vă uitați la Nurse Jackie.

3 seriale noi 

The Good Doctor

Bazat pe serialul coreean cu același nume, The Good Doctor vorbește despre doctorii pe care prima dată ni i-a adus pe ecran Dr. House – aceia care nu știu să vorbească cu pacienții, dar a căror inteligență sclipitoare reușește să îi salveze. În plus, serialul mai aduce în atenția noastră și un alt subiect, cel al copiilor cu autism cărora trebuie să le acordăm toată atenția și încrederea noastră pentru a putea ajunge foarte mari.

Freddie Highmore joacă rolul lui Shaun Murphy, un tânăr genial care are autism și care devine rezident la San Jose St. Bonaventure Hospital. Iar intervențiile sale sunt salvatoare, nu doar pentru pacienții din serial, ci și pentru telespectatorii care primesc astfel speranța că pot face parte dintr-o lume medicală în care curajul, încrederea, respectul și aprecierea guvernează. Serialul se află acum la sezonul doi, așa că aveți ceva de recuperat din urmă.

The Resident

De data aceasta intrăm în culisele unui sistem despre care poate nu știm atât de multe atunci când ne hotărâm să devenim medici. Așa că Fox ne-a adus de curând un nou serial medical, de data aceasta urmărind aventurile de la Chastain Park Memorial Hospital care se luptă cu birocrația din sistemul medical. Și tot acest serial ni-l readuce pe Matt Czuchry din Dr. House într-o altă producție medicală.

New Amsterdam

Această producție este una super, super nouă (lansat luna trecută la NBC), așa că merită să îl urmărești chiar în timp real. Serialul urmărește povestea doctorului Max Goodwin care devine directorul unuia dintre cele mai vechi spitale din America. Iar munca lui nu este deloc simplă, mai ales că acesta își dorește să reformeze practicile vechi în timp ce dorește să învingă toate acțiunile birocratice ale sistemului. Însă tot ceea ce își dorește Goodwin este să aibă grijă de pacienții săi. Va reuși? O să vedem în serial.

Creat de David Schulner, New Amsterdam îi aduce pe micul ecran pe actorii Ryan Eggold, Freema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims, Anupam Kher și Tyler Labine. Iar primul sezon are nu mai puțin de 22 de episoade. Așa că avem ce vedea.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO