fbpx

Căutare

Share this article

Voi unde vă încărcaţi maşina electrică? Asta pare să fi fost şi întrebarea consiliului local din Hounslow, Londra, care a decis să facă lucrurile mai uşoare pentru proprietarii de maşini „eco”. Astfel, dacă ajungeţi prin suburbia Londrei, veţi putea să vedeţi maşini parcate lângă stâlpii de iluminat public – pentru alimentare.

Cum aşa? Consiliul englez a convertit stâlpii de iluminat public obişnuiţi în adevărate staţii de alimentare cu energie pentru maşinile electrice. Este o soluţie propusă de compania germană Ubitricity care a prevăzut un fel de „prize” (asemănătoare pompelor de carburanţi) pe stâlpii de iluminat. Acestea dispun şi de un sistem de măsurare a energiei consumate (încărcate) pentru ca proprietarii să poată plăti energia.

Cablul de încărcare Ubitricity poate fi cuplat la orice priză obişnuită şi e o idee care funcţionează pentru că dispune de un software de măsurare a energiei încărcate care permite plata „remote”. Compania germană a gândit acest sistem astfel încât şoferii care dispun de o maşină electrică să se poate folosi de o infrastructură preexistentă, dar să fără să fie acuzaţi că ar încărca cuiva factura la energie electrică. Aparatele care monitorizează consumul/încărcările prin sistemul Ubitricity rambursează banii oricărei companii sau persoane fizice care a „găzduit” încărcarea. Practic, cu ajutorul cablului special şoferii maşinilor electrice nu mai depind de anumite staţii de încărcare, ci pot „face plinul” aproape oriunde.

Creatorii Ubitricity sunt de părere că sistemul lor poate fi implementat la scară largă, fără a presupune costurile mari ale construirii unor staţii speciale de încărcare a maşinilor electrice. De asemenea, un astfel de sistem permite utilizatorilor să nu mai depindă de anumite „puncte” de încărcare – destul de rare. Cu ajutorul cablului special, vor avea parte de mult mai multă flexibilitate în alegerea rutelor şi vor putea beneficia de energie chiar şi în zone mai greu accesibile, dar care beneficiază de stâlpi electrici.

Găsiţi mai multe detalii despre acest concept şi despre preţurile unui astfel de sistem pe www.ubitricity.com

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO