Căutare

Share this article

Astăzi mai mult ca oricând veţi vedea foarte multe flori – prin oraş, la gura de metrou, în braţele doamnelor sau ţinute stângaci de către domni, sau prinse în piept, pe post de mărţişor. Şi, trebuie să recunoaştem, e un obicei frumos, indiferent că ne place sau nu această „tradiţie”.

Mi-am propus astăzi să vă sugerez câteva mărţişoare care merg purtate în fiecare zi – la rever, în inimă, sau în suflet. Despre ce este vorba? Aflaţi imediat.

„Inimi cusute”, un mărţişor care salvează inimi

Este frumos, poate fi purtat ca o broşă, în piept, e lucrat manual şi cusut chiar de mâna voastră… şi face un bune, mult bine. Cam aşa s-ar descrie, pe scurt, iniţiativa Inimi Cusute. Este o campanie iniţiată de Asociaţia Inima Copiilor alături de Cosânzeana: fiecare inimă cusută poate salva o inimă de copil. Nu costă decât 55 lei!

Kitul de salvat inimi conţine: o inimă, un mosor cu aţă roşie, o bază de broşă deja montată pe disc, un ac şi un model de cusut, dar şi multă speranţă pentru copiii care au nevoie de ajutorul vostru. Găsiţi detalii pe inimicusute.ro sau pe pagina asociatia.inima.copiilor

Mărţişorul verde: „Plantează-mă!”

Este un mărţişor viu. Poate fi asemănat unui ghiocel care aşteaptă să iasă din zăpadă. Se poate purta şi în piept, dar e mai bine să îl plantaţi într-un ghiveci şi să-l udaţi cu puţină apă. Va creşte şi va deveni un mărţişor-trifoi sau orice altă plantă. Poate fi un mărţişor realizat la Atelierul de Hârtie de la MŢR (le găsiţi chiar la Târgul Mărţişorului din curtea Muzeului sau la Cărtureşti) sau poate să vină sub forma unei scrisori de scrise de mână… pe o hârtie cu seminţe. Un astfel de mărţişor nu doar că „livrează dragoste”, dar vă va bucura pe tot parcursul anului.  

Mărţişorul buchisit sau „Cărţişorul”

Cărţişorul poate fi cumpărat şi de la Cărtureşti, şi de la Humanitas, şi de la alte librării. Ce sunt cărţişoarele? O serie de mărţişoare sub formă de carte în miniatură, unde veţi regăsi versuri din autori cunoscuţi – de la Nichita Stănescu, la Ana Blandiana sau versuri de primăvară.

Spre exemplu, Cărţişor de Autor – Nichita Stănescu are copertele din hârtie de mână cu inserţii de plante. Filele sunt din hârtie de mână, împodobite cu patru versuri din poezia O călărire în zori, apărută în volumul Sensul iubirii, în anul 1960. Şnurul este împletit manual din fire de bumbac. Este realizat de Moara de Hârtie şi costă 60 de lei. Găsiţi detalii aici. (Şi să nu uităm că o carte – obişnuită, da – poate fi oricând cadou de mărţişor!)

V-am lăsat aici azi doar o listă scurtă cu sugestii de mărţişoare de prins în piept sau de ţinut la inimă. Însă nu e nevoie decât de un pic de imaginaţie şi compasiune ca să faceţi cadou mărţişoare durabile, cu suflet. O primăvară minunată vă doresc!

 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO