fbpx

Căutare

Share this article

Uma Thurman tocmai l-a trecut pe Tarantino pe „lista neagră” de la Hollywood. Încă de când a început scandalul Weinstein şi mişcarea #MeToo, celebra actriţă din „Pulp Fiction” şi „Kill Bill” a dat semne că ar avea multe de povestit. Şi a precizat că va vorbi atunci când va putea să îşi controleze furia. Acum îl acuză pe Tarantino: „M-a forţat să urc într-o cutie a morţii”

Acea zi a venit în acest week-end, odată cu interviul publicat de New York Times, în care Uma Thurman îl acuză pe Harvey Weinsein de viol şi abuz sexual, dar şi pe Quentin Tarantino de „complicitate” şi – mai mult – tratament inuman pe platourile de filmare.

Este foarte greu de citit ceea ce povesteşte Uma Thurman în articolul NYT. Vorbim despre o actriţă care inspiră putere, care a fost considerată muza lui Tarantino, cea care odată cu „Pulp Fiction” şi „Kill Bill” i-a adus încasări-record lui Weinstein, ca producător! Însă o descoperim pe Uma Thurman simţindu-se ruşinată că a tăcut atâta vreme, şi că tăcerea sa poate că a indus alte tinere actriţe în eroare, poate le-a dus fix în plasa lui Weinstein!

Şi dacă (oricât de oribil ar părea) acuzele sexuale la adresa lui Weinstein ne şochează dar nu ne mai miră, ceea ce povesteşte actriţa despre Tarantino este de-a dreptul înfiorător.

În povestirea actriţei celebrul regizor devine, nu numai complice la abuzurile sexuale ale lui Weinstein, căci a ales să nu facă nimic atunci când Uma Thurman i-a povestit despre toate acestea, ci şi un regizor tiranic, care i-a pus viaţa în pericol.

Pentru „Kill Bill”, în anul 2002, actriţa a fost forţată să filmeze o scenă pentru care ceruse în mod expres dublură.  Tarantino i-a cerut să urce într-o decapotabilă (cam şubredă din punct de vedere tehnic) şi să conducă cu viteză, pe un drum nisipos.

„Condu cu 40 de mile/oră şi dacă părul tău nu fâlfâie în direcţia potrivită o să te forţez să repeţi scena!”, îşi aminteşte Uma Thurman ameninţarea lui Tarantino.

Actriţa a suferit un accident fix în timpul acestei filmări. S-a lovit la cap şi la genunchi, iar întâmplarea a speriat-o atât de tare încât i-au trebuit mulţi ani să-şi revină din traumă. Uma Thurman are drept dovadă chiar filmările-brut ale scenei, pe care Tarantino a refuzat să i ledea actriţei mai bine de 15 ani.

Puteţi vedea filmarea aici. Atenţie, imaginile pot avea impact emoţional!

Deocamdată regizorul nu a răspuns acuzaţiilor care i s-au adus. Însă multe actriţe de la Hollywood şi-au arătat sprijinul şi susţin acuzaţiile Umei Thurman. Vom vedea oare un alt nume mare al cinematografiei căzând?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO