fbpx

Căutare

Share this article

Un pensionar francez pasionat de maşini, pe nume Michel Robillard, şi-a petrecut şase ani pentru a crea un Citroën 2CV fără precedent. Este vorba de o versiune în lemn a celebrei maşini complet funcţională, conform The Telegraph.

Meşterită în atelierul său din Loches, din centrul Franţei, replica modelului Citroën 2CV din 1953, este realizată aproape în întregime din mai multe esenţe de lemn, inclusiv interiorul cu tot cu scaune, pe care Robillard le-a făcut totuşi mai confortabile adăugându-le câte o pernă.

Acest incredibil model – al cărui motor foloseşte fragmentele unor maşini originale din 1948 şi care nu duce lipsă de anvelope de cauciuc şi parbriz – nu este totuşi primul automobil din lemn. Un Peugeot vechi de 123 de ani fusese scos pe piaţă, cu cev atimp în urmă, la preţul de 500. 000 de lire sterline, după cum precizează express.co.uk.

Botezat “Umbrella on Wheels”, vehiculul francezului, care are la bază vreo 15 machete, nu a trecut încă de inspecţia tehnică, dar a atras atenţia potenţialilor cumpărători, care şi-o imaginează deja pe drumuri.

 

Robillard nu vrea, deocamdată, să-şi vândă proiectul, pe care-l vede mai degrabă expus într-o galerie de artă sau într-un film TV cu buget mare. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO