Căutare

Share this article

Mai multe lucrări ale controversatului artist Banksy (cunoscut pentru arta sa cu puternice mesaje sociale şi politice) vor face parte dintr-o colecţie de street art şi artă contemporană ce va fi scoasă la licitaţie pe 11 mai la Julien’s Auctions din Los Angeles.

“Umbrella Rat”, un stencil reprezentând un şobolan îmbrăcat în costum, cu o umbrelă într-o mână şi o valiză într-alta (pe care Banksy l-a făcut pe o uşă metalică din Berlin) este una din lucrările-vedetă ale licitaţiei, stencil-ul fiind estimat la 30.000 – 50.000 de dolari. “Black Bobby”, un stencil reprezentând un poliţist britanic, estimat la 20.000 – 40.000 de dolari sau “Bomb love”, redând o fată strângând la piept o bombă, estimat la 5.000 de dolari, vor face parte, de asemenea, din licitaţie.

În aceste vremuri politice, opera lui capătă o importanţă şi mai mare fiind evaluată şi mai bine graţie mesajelor politice care se adresează direct oamenilor”, este de părere Michael Doyle, reprezentant al Julien’s Auctions.

Lucrări de-ale lui Banksy, a cărui identitate este încă necunoscută, au mai fost licitate de-a lungul anilor, cea mai mare sumă obţinută în urma unei astfel de vânzări fiind 1,8 milioane de dolari oferită pentru lucrarea „Keep It Spotless”, licitată de Sotheby’s în 2008 la New York.

Licitaţia de la Los Angeles va cuprinde şi lucrări de Andy Warhol, al cărui screenprint reprezentându-l pe frontmanul Rolling Stone, Mick Jagger se aşteaptă să fie vândut la un preţ cuprins între 30.000 şi 40.000 de doalri, dar şi lucrări de Shepard Fairey (cunsocut pentru posterul “Hope” realizat pentru campania prezidenţială a lui Barack Obama din 2008).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO