Un an de News.ro: oameni şi fapte care descriu „România autentică. România pozitivă” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Un an de News.ro: oameni şi fapte care descriu „România autentică. România pozitivă”

Agenţia de presă News.ro a sărbătorit un an de la înfiinţare organizând Gala „România autentică. România pozitivă”. La acest eveniment au fost premiaţi o serie de oameni care au marcat, prin faptele lor, ultimul an şi care au contribuit la conturarea acestei Românii pozitive.
Share this article

Agenţia de presă News.ro a sărbătorit un an de la înfiinţare organizând Gala „România autentică. România pozitivă”. La acest eveniment au fost premiaţi o serie de oameni care au marcat, prin faptele lor, ultimul an şi care au contribuit la conturarea acestei Românii pozitive.

Printre premianţii serii s-au numărat actorul Victor Rebengiuc, Ada Solomon, primul producător român de film nominalizat la Oscar, medicul pediatru Mihaela Bălgrădean de la Spitalul „Marie Curie”, jurnaliştii echipei de investigaţii de la Gazeta Sporturilor, echipa feminină de spadă a României, profesorul de matematică Mihai Bălună de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Capitală, Cosmina Simiean-Nicolescu, directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială Bucureşti, Temistocle Diaconu, primarul comunei vasluiene Pădureni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, ofiţerul Florin Oprea, rănit în Afganistan, şi echipa de handbal CSM Bucureşti.

La eveniment au participat jurnaliştii agenţiei de presă News.ro, alături de invitaţi din sfera politică şi din viaţa publică: premierul Sorin Grindeanu, miniştri, parlamentari, autorităţi locale, şefi de instituţii publice, profesori, medici, personalităţi culturale sau sportive. Un premiu special a primit şi „protestatarul român”, un premiu acordat celor care şi-au petrecut multe seri din ultimul an în stradă pentru apărarea democraţiei.

Jurnaliştii News.ro i-au premiat pe oamenii despre care au scris pe parcursul anului şi care reprezintă modele de urmat, atât pentru jurnalişti, cât şi pentru cititori.  

Premiile acordate la Gala „România autentică. România pozitivă”:

1. Premiul pentru ”Dedicare profesională” a fost acordat medicului pediatru Mihaela Bălgrădean, doctor în medicină, profesor universitar, şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”, care a înfruntat cu succes în anul 2016 „o explozie” de boli acute extrem de severe la zeci de copii, într-un interval scurt de timp.

Răzvan Luţac – GSP. Foto: Inquam Photo/Ovidiu Micsik

2. Premiul pentru „Curajul de a lupta pentru adevăr” a fost acordat echipei de investigaţii a GSPCătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac. Datorită muncii extraordinare a jurnaliştilor de la GSP, publicul a aflat despre pericolele din spitalele româneşti în scandalul dezinfectanţilor, iar autorităţile au fost puse faţă în faţă cu propriile erori.

Premiul acordat echipei feminine de spadă a României. Foto: Inquam Photo/Ovidiu Micsik

3. Premiul pentru „Performanţă şi spirit de echipă” a fost acordat echipei feminine de spadă a României – Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu – medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Profesorul de matematică Mihai Bălună. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

4. Premiul „Performanţă în Educaţie” a fost acordat profesorului de matematică Mihai Bălună – „antrenorul geniilor”. Domnul profesor predă matematica de 40 de ani, iar de 37 de ani se ocupă de olimpici, de mii de copii olimpici.

Cosmina Simiean-Nicolescu, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Bucureşti. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

5. Premiul pentru „Lupta de a schimba destine” a fost acordat Cosminei Simiean-Nicolescu, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Bucureşti, cea care a dezvoltat în Bucureşti o reţea de 12 creşe, prima policlinică socială, prima spălătorie destinată persoanelor fără adăpost, primul spital pentru jucării, primul magazine în care cei aflaţi la nevoie pot face cumpărături plătind în muncă în folosul comunităţii. Iar acum pregăteşte deschiderea unei bănci de alimente, pentru a transforma risipa alimentară în sprijin oferit celor nevoiaşi.

6. Premiul „Talent şi verticalitate” a fost acordat lui Victor Rebengiuc, un actor care îşi „trăieşte” rolurile şi care a lucrat alături de nume mari precum Ciulei, Pintilie, Ion Cojar, Vlad Mugurşi Yuri Kordonsky. Victor Rebengiuc nu a putut fi prezent la Gala News.ro, însă a transmis jurnaliştilor câteva cuvinte.

Premiul acordat echipei de handbal CSMBucureşti. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

7. Premiul pentru „Curajul de a crede în victorie” a fost acordat echipei de handbal CSM Bucureşti, câştigătoarea Ligii Campionilor, fetele care ne-au readus în atmosfera incendiară a marilor arene sportive şi au readus în ţară (după 52 de ani) trofeul continental cel mai râvnit.

Temistocle Diaconu, primarul comunei vasluiene Pădureni. Foto: Inquam Photos/ George Călin

8. Premiul „Devotament pentru comunitate” a fost acordat lui Temistocle Diaconu, primarul comunei vasluiene Pădureni. A petrecut ultimii 27 ca primar al unei comune cu 4.000 de locuitori, risipiţi în 7 sate din cel mai sărac judeţ al ţării, Vaslui. Primarul a construit în localitate o piscină, un teren de sport cu 400 de locuri cu nocturnă, un muzeu al satului, parcuri rustice cu terase, o bibliotecă şi un cămin cultural, cabinet medicale, a înfiinţat un serviciu public de gospodărie comunală şi încă mai are planuri.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Foto: Inquam Photos/ George Călin

9. Premiul „Arbitru al corectitudinii in business” a fost acordat preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, care a dovedit că activitatea unei instituţii se poate desfăşura independent politic, fără a ţine cont de presiunile din zona de business şi cu transparenţă faţă de toţi cei implicaţi şi mass-media.

Sublocotenentul Florin Oprea. Foto: Inquam Photos/George Călin

10. Premiul pentru „Eroism şi simţ al datoriei” a fost acordat sublocotenentului Florin Oprea. Are 24 de ani şi încă de pe băncile Academiei Forţelor Terestre a dorit să participe la o misiune externă. În august 2016 a plecat în Afganistan, unde a fost comandant de pluton infanterie, având în subordine 27 de militari. În 26 septembrie, în timpul unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv explozibil improvizat, în urma căruia a fost rănit, alături de trei dintre colegii săi. A fost evacuate şi spitalizat în Germania, dar după o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan, pentru a fi alături de subordonaţii lui. Pentru curajul şi devotamentul său a fost decorat de Preşedintele României.

Ada Solomon, producător de film. Foto: Inquam Photos/ George Călin

11. Premiul pentru „Diplomaţie prin cinematografie” a fost acordat producătorului Ada Solomon, care lucrează cu unii dintre cei mai importanţi regizori români de mai bine de 20 de ani. A coordonat producţia unor filme recompensate cu premii la mari festivaluri internaţionale şi este primul producător român care are în palmares un trofeu Ursul de Aur şi o nominalizare la premiile Oscar.

La Gala News.ro au fost acordate şi trei premii speciale

Haluk Kurcer, preşedintele Kanal D România.Foto: Inquam Photos/ George Călin

Premiul Special „Leadership şi Management performant” i-a fost acordat lui Haluk Kurcer, preşedintele Kanal D România, post de televiziune care a avut o creştere constantă şi semnificativă pe piaţa media autohtonă, astfel încât la 10 ani de la lansare se află în top trei televiziuni din România.

Premiul special oferit Vodafone România. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premiul „20 de ani în slujba oamenilor prin tehnologie”, a fost oferit Vodafone România, compaie care în această primăvară aniversează 20 de ani de activitate şi care de-a lungul istoriei sale în Romania a schimbat vieţile oamenilor în mai bine, prin tehnologie.

Premiul special „Curajul de a spune Nu” a fost acordat Protestatarului Român. Începutul lui 2017 a arătat că protestatarul român a devenit o forţă, indiferent în ce loc din Bucureşti sau din tară alege să se exprime. Protestatarul român primeşte un premiu, care este înmânat pe pagina de Facebook a News.ro.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora