Căutare

Share this article

Sună bizar, nu-i aşa, să spui că dăruieşti cuiva zile de Crăciun? Dar, dacă te gândeşti bine, în asta stă toată magia sărbătorilor: să-l poţi face pe celălalt să se simtă fericit. Cartea britanicei Jeanette Winterson, ”Zile de Crăciun. 12 povestiri şi 12 sărbători pentru 12 zile”, apărută de curând la editura Humanitas, poate fi calea perfectă spre un Crăciun de neuitat.
Aşa cum sugerează chiar titlul, povestirile din carte au în centru această sărbătoare unică, pe care Winterson ne-o face şi mai dragă prin descrierile incredibile, în care personaje fantastice, oameni în carne şi oase, natura îmbrăcată în haina ei albă şi pufoasă, ne amintesc de copilărie şi de cele mai îndrăzneţe visuri ale noastre.
Sunt 12 povestiri cu arome de sherry, somon afumat, şampanie, biscuiţi cu brânză sau chifteluţe cu peşte, şarlote şi sandvişuri cu friptură. Povestiri în care dai mâna cu copilul şi maturul din tine, în care îţi iei un răgaz de a asculta muzică şi de a privi ninsoarea, de a dărui şi de a primi cu toată inima.
Aici timpul stă în loc, minunile nu încetează să se arate iar oamenii sunt cei mai buni prieteni ai pisicilor de zăpadă. ”Zile de Crăciun” poate fi un cadou de vis pentru oricare dintre noi, aşa că dacă ai rămas în pană de idei, noi îţi recomandăm această carte fabuloasă. O găseşti pe site-ul editurii Humanitas, la preţul de 47 de lei, sau pe elefant.ro, la preţul de 42 de lei. Încă o sugestie: citeşte-o înainte de a o face cadou, te vei simţi extraordinar, şi nu o înveli în hârtie colorată, arată atât de bine încât nu mai are nevoie de nici un artificiu!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO