fbpx

Căutare

Share this article

Între 1953 şi 1964, Ferrari a produs Ferrari 250, prima serie de maşini în masă a brandului care s-a bucurat de un succes covârşitor şi care avea să fie înlocuită mai târziu de seriile Ferrari 275 şi Ferrari 330. Apreciate pentru versatilitatea lor, atât pe drum cât şi pe pistă, Ferrari 250 au cunoscut nenumărate modele de-a lungul timpului, printre care şi 250 GT Berlinetta „Tour de France”.

Numită astfel după ce a participat la cursa auto de 10 zile de la Tour de France, seria „Tour de France” a numărat nu mai mult de şaptezeci şi şapte de autoturisme, din care o bună parte a fost vântută pentru cursele GT între 1956 şi 1959.

Foto: Bonhams

O maşină din această serie, din 1956, va fi scoasă la vânzare de casa de licitaţii Bonhams în Carmel, California, pe 18 august. Estimată la 1,4 milioane de dolari, maşina este o raritate ce reprezintă primul pas al companiei Ferrari spre modernitate: confortul şoferului şi al pasagerilor a fost luat în serios pentru prima dată; interiorul a devenit mult mai luxos; scaunele mai extinse, maşina mai puţin zgomotoasă.

Foto: Bonhams

 

Cu un design realizat de faimoasa companie de design de automobile Carrozzeria Scaglietti, această maşină de curse rafinată deţine, printre altele, un motor extrem de fiabil SOHC V12, cutie de viteze manuală cu 4 trepte, frâne cu tambur cu 4 roţi

Cel care va achiziţiona acest model, va duce cu el acasă o parte din fascinanta istorie a automobilelor.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO