fbpx

Căutare

Share this article

Amal şi George Clooney sunt împotriva armelor. Cei doi soţi au anunţat că donează jumătate de milion de dolari – în numele copiilor lor, Ella şi Alexander – pentru a susţine cauza adolescenţilor care nu-şi mai doresc atacuri armate în şcoli.

George şi Amal Clooney susţin „March for Our Lives”, protestele anunţate pentru data de 24 martie în mai multe localităţi din SUA.

Adolescenţii martori ai recentului atac din Parkland, Florida, mulţi dintre ei organizatori ai acestui demers, promit ca acest marş să fie unul de amploare şi au decis să nu se întoarcă la cursuri pânăcând nu vor fi luate măsuri drastice împotriva violenţei şi a posesiei (nejustificat de mare) de arme.

George Clooney şi soţia sa, avocata pentru drepturile omului Amal Clooney, promit că se vor alătura protestelor în ziua de 24 martie pentru a cere Congresului american să adopte o legislaţie cu privire la arme şi violenţă în Statele Unite.

Manifestaţiile au fost anunţate de supravieţuitori, după ce un tânăr în vârstă de 19 ani cu o armă semiautomată a ucis weekendul trecut 17 liceeni în Parkland, Florida.

„Amal şi cu mine suntem impresionaţi de curajul şi elocvenţa acestor tineri de la Stoneman Douglas High School” a  declarat Clooney într-un comunciat de presă. „Familia noastră va fi acolo pe 24 martie alături de această incredibilă generaţie de tineri din toată ţara. În numele copiilor noştri, Ella şi Alexander, donăm 500.000 de dolari pentru a ajuta acest eveniment revoluţionar. Viaţa copiilor noştri depinde de asta”, a adăugat Clooney.

După anunţul făcut de soţii Clooney, şi alte vedete americane s-au alăturat acestui demers. Printre aceştia se numără Oprah WinfreySteven Spielberg şi soţia sa, Kate Capshaw sau Jeffrey şi Marilyn Katzenberg.

„George and Amal, sunt întrutotul de acord cu voi”, a scris Oprah Winfrey pe Twitter. „Mă alătur vouă în acest demers şi voi dona şi eu 500 de mii de dolari către „March For Our Lives.”

 

 

„George and Amal, sunt întrutotul de acord cu voi”, a scris Oprah Winfrey pe Twitter. „Mă alătur vouă în acest demers şi voi dona şi eu 500 de mii de dolari către „March For Our Lives.”

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO