Un nou pas către normalitate. După aproape 2 ani Australia redeschide granițele pentru turiști - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Australia a anunțat că redeschide granițele sale pentru turiștii vaccinați și pentru alți deținători de viză, pentru prima dată după aproape doi ani.

„Dacă sunteți vaccinați cu cel puțin două doze, așteptăm cu nerăbdare să vă primim înapoi”, a spus prim-ministrul Scott Morrison.

Redeschiderea, pe 21 februarie, va fi o veste binevenită pentru multe sectoare, inclusiv educația internațională.

Australia a avut unele dintre cele mai stricte controale la frontieră din lume pe parcursul pandemiei de coronavirus.

australia redeschide granițele
Prim ministru Australiei, Scott Morrison

În martie 2020, guvernul a închis granițele și a interzis majorității străinilor să intre în țară, punând limite la sosiri pentru a ajuta la combaterea Covid.

Unii studenți internaționali și emigranți calificați au primit permisiunea de a intra în țară încă din decembrie anul trecut.

Săptămâna trecută, Scott Morrison a spus că cei care intră în Australia când granițele se redeschid complet vor trebui să facă dovada vaccinării: „Aceasta este regula. Se așteaptă ca toată lumea să o respecte”, a spus el.

Călătorii nevaccinați care au un motiv medical pentru a nu fi imunizați prin vaccinare vor trebui totuși să solicite o scutire de călătorie și, dacă reușesc, vor fi obligați să intre în carantină la un hotel.

Australia redeschide granițele, motiv de bucurie pentru cei care nu și-au revăzut familiile de doi ani

Melinda de Boer o elvețiancă în vârstă de 44 de ani a declarat pentru BBC că plănuiește în sfârșit să călătorească la Melbourne pentru a-și vedea mama, care a avut cancer la sân anul trecut.

„Nepoții ei nu au văzut-o de aproape trei ani. Căutăm să mergem în vacanță în octombrie sau decembrie”, a spus ea. De asemenea a mai spus că este reticentă în a rezerva în acest moment biletele de călătorie și este „îngrijorată de aglomerația ce se poate crea pe liniile aeriene”.

australia redeschide granițele

Situația epidemiologică în Australia

De la începutul pandemiei, Australia a implementat măsuri stricte pentru a ajuta la combaterea răspândirii infecțiilor cu Covid – și chiar a interzis propriilor săi locuitori să părăsească țara anul trecut.

În ciuda deschiderii majorității țării, statul Australia de Vest (WA) are încă măsuri severe. În prezent, este închis pentru cei care nu sunt rezidenți, inclusiv pentru cei din alte state australiene, cu excepția cazului în care aceștia au permisiunea de a intra.

australia redeschide granițele

Au existat planuri de deschidere a granițelor WA pentru turiștii interstatali și internaționali luna aceasta, dar această mutare a fost amânată pe termen nelimitat din cauza variantei Omicron.

Australia a raportat până acum peste 2,7 milioane de cazuri de coronavirus și peste 4.240 de decese legate de Covid, conform datelor Universității Johns Hopkins. Aproape 80% din populație este complet vaccinată.


Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO