Căutare

Share this article

Dacă îți dorești să-ți petreci vacanța în Grecia, inevitabil drumul tău trece prin Bulgaria. Aproape de granița dintre Bulgaria și Grecia, vei simți climatul blând mediteranean și te vei putea bucura de natura minunată și de ospitalitatea oamenilor.

Te poți opri aici în drumul tău spre plajele grecești pentru a face un tur de o zi la cramele din zonă sau pentru a petrece un weekend luxuriant la piscinele încălzite și în restauranetele ce oferă o mâncare excelentă.

Farmecul regiunii Melnik

Combinația unică a frumuseții naturii, istoria, moștenirea culturală și oenologia, fac din regiunea Malnik o destinație extreme de atractivă. Piramidele din gresie zgâriată ce o înconjoară reprezintă fundalul celui mai mic oraș din Bulgaria, Melnik, faimos pentru arhitectura sa distinctivă, străduțele pietruite și șerpuite dar și pentru vinurile pe care nu le întâlnești în nicio altă parte.

Orașul este înconjurat de munții Slavyanka unde se găsesc rezervațiile naturale Ali Botush și Belasitsa, dar și pădurile seculare Pirin și Ograjden. Printre dealuri vei descoperi traseuri eco, piste de biciclete și locuri grozave pentru picnic, vânătoare și pescuit.

În termeni de moștenire culturală și istorică, mănăstirea Rozhen “Sveto Rozhdestvo Bogorodichno” (Nașterea fecioarei Maria) reprezintă emblema cea mai proeminentă a regiunii Melnik.

Printre rutele deja cunoscute ale regiunii se află și zona Rupite unde unul dintre cei mai celebri bulgari și-a petrecut ultimele zile de viață, clarvăzătorul Baba Vanga.

Cramele unice

Climatul blând cu peste 300 de zile însorite pe an, solul nisipos și dealurile asemănătoare cu cele din zona Toscanei, pline de viță de vie, reprezintă cartea de vizită a regiunii Melnik care a ajuns deja faimoasă în lume.

Cunoscătorii vor fi, fără îndoială, în imposibilitatea de a rezista unui tur al celor mai importante 5-6 dintre vinăriile de top din regiune, unde pot încerca cele mai bune vinuri din soiurile locale și să învețe despre tradițiile vinificației. Cramele se găsesc la 30 de minute de mers cu mașina una față de cealaltă și oferă atât sesiuni de degustare, dar și posibilități de cazare.

Zornitza Family Estate Relais & Châteaux

Zornitza Family Estate Relais & Châteaux este situate la 5 kilometri de Melnik și la 140 de kilometric de Salonic, în vârf de munte și în mijlocul pădurii.

Aici vei descoperi frumusețea pură a naturii, luxul, mâncarea organică și o colecție de vinuri de invidiat, dar și multe alte atracții.

Proprietatea este singurul loc ce oferă cazare din Bulgaria ce a fost acceptat ca membru al rețelei Relais & Château datorită experienței premium și a mixului perfect dintre lux și frumusețea naturii neprihănite pe care le oferă.

Șase vile cochete din piatră și un hotel boutique cu nouă camere, fiecare dintre ele cu un design artistic impresionant, piscine exterioare și interioare încălzite, bucătărie de autor și o bogată selecție de vinuri, completează descrierea celei mai luxoase proprietăți din întreaga regiune Melnik.

Restaurantul gourmet de primă clasă, Estivum, te va surprinde cu preparatele sale de maestru, mâncăruri ale bucătăriei internaționale, dar și preparate tradiționale bulgărești reinterpretate modern de chf Vassil Spassov. Unele dintre ingredientele folosite în bucătărie provin chiar din ferma organică a resortului (fructe, legume, miere de albine, lapte, brânză…) În numai câiva ani, proprietatea va deveni paradisul iubitorilor de trufe deoarece aici vor crește trufele negre Burgundy și trufele Bianchetto.

Locul minunat și mâncare bună nu pot merge fără un vin special. La Zornitza Family Estate Relais & Châteaux, oameni sunt conștienți de acest lucru și au acordat o atenție specială selecției de vinuri.

În sala de degustare elegantă, veți fi întâmpinați de unul dintre cei mai buni somelieri ai Bulgariei ce te va conduce în pivniță – câștigător al premiului Wine Spectator pentru selecția profesională a peste 400 de vinuri din întreaga regiune și din lume.

Iar după degustare și după servirea unui prânz delicios, dacă decizi să te lași pradă relaxării totale, ești așteptat la ZOMA body & soul. Aici te poți scufunda într-o experiență spa fantastică cu o varietate de terapii sau poți scăpa de stres în piscinele termale.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO