Căutare

Share this article

Stautia „Eternel printemps” a lui Auguste Rodin, a fost cumpărată la New York la preţul record de 20,4 milioane de dolari, conform Le Monde, citat de agenţia News.ro.

Preţul, de două ori mai mare decât cel aşteptat de casa Sotheby’s care a vândut statuia, este un record de vânzare pentru o statuie a sculptorului francez – cel mai scump Rodin de până acum – „Eve, grand modèle-version sans rocher” vânzându-se în 2008 cu 18,97 milioane de dolari.  

„Eternel printemps”, una dintre cele 10 statui ale lui Rodin reprezentând un cuplu înlănţuit într-o îmbrăţişare, a fost realizată dintr-un singur bloc de marmură între 1901 şi 1902 de artistul francez, considerat părintele sculpturii moderne. Statuia are 80 de centimetri în lungime, 66 de centimetri în înălţime şi o greutate de 154 de kilograme, fiind o variantă a celebrei sculpturi de talie mare ”Sărutul” (”Le Baiser”), expusă la Muzeul Rodin din Paris.

Licitaţia de artă impresionistă şi modernă organizată luni de casa Sotheby’s a generat venituri totale de 144,4 milioane de dolari, fără să reuşească să atingă estimările iniţiale de 165 de milioane de dolari, pentru cele 62 de loturi puse în vânzare. De altfel, o treime dintre operele scoase la licitaţie nu au fost adjudecate.

Licitaţiile vor continua marţi, la New York, marţi, unde casa Christie’s va organiza o licitaţie de artă postbelică şi contemporană.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO