Căutare

Share this article

Filmul ”Una mujer fantástica”, al chilianului Sebastian Lelio – recompensat anul acesta cu Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu (Sebastián Lelio şi Gonzalo Maza) la Festivlul de la Berlin -, a intrat pe lista nominalizărilor la Oscar 2018, anunţă news.ro. Filmul lui Lelio spune poveste Marinei, un transexual care, în urma pierderii partenerului, luptă pentru a dovedi celor din jur că identitatea lui sexuală nu e o “aberaţie” şi o “perversiune”, ci parte din fiinţa sa complexă, „fantastică„.

Alături de Chile, care va fi reprezentată aşadar de ”Una mujer fantástica”, alte 37 de ţări şi-au înscris peliculele pe lista de nominalizări la categoria ”cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018.

Printre acestea se numără şi filmul lui Adrian Sitaru, ”Fixeur”, despre un stagiar la biroul din Bucureşti al Agenţei France Presse, care-şi doreşte cu înverşunare să devină reporter.

In the Fade”, al lui Fatih Akin – pentru care Diane Kruger a primit, anul acesta, premiul pentru cea mai bună actriţă la Cannes – este propunerea Germaniei pentru Oscar-ul de anul viitor. Despre trup şi suflet”, de Ildikó Enyedi, ce spune povestea bizară a doi oameni care au acelaşi vis nocturn, va reprezenta Ungaria.

Summer 1993”, debutul în lungmetraj al regizoarei Carla Simon, este alegerea Spaniei, în timp ce alegerea Poloniei este ”Spoor”, al Agnieszkăi Holland, thriller premiat la Berlinala de anul acesta.

Japonia a ales ”Her Love Boils Bathwater”, de Ryota Nakano; Grecia, ”Amerika Square”, de Yannis Sakaridis; iar Norvegia, ”Thelma”, regizat de Joachim Trier.

 

Printre ţările care şi-au mai anunţat propunerile se regăsesc şi Egipt, Turcia, Palestina şi Lituania.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO