fbpx

Căutare

Share this article
Răzvan Pascu este un călător (aşa cum îi place să se numească) şi un foarte bun organizator de călătorii. Iar pasionaţii de travel ştiu deja asta. Dacă îl urmăriţi pe facebook, ştiţi că Răzvan pare să fie într-o călătorie perpetuă alături de grupurile de turişti, în locuri la care tânjim cu toţii din faţa monitoarelor –  din Noua Zeelandă în Republica Dominicană… 
Pentru că vacanţele şi experienţele noi se află pe lista tuturor la început de an, l-am rugat pe Răzvan să ne fie ghid în 2018. Unde călătorim în acest an? Şi ce ne recomandă?
 

Ce destinaţii în trend recomanzi pentru 2018 şi de ce?

Sunt tot mai multe destinaţii exotice care încep să fie în trend pentru români. Aş aminti aici, de exemplu, Zanzibarul, unde acum 10 ani mergeau foarte puţini români şi unde acum sunt câteva mii de români care ajung anual. Biletele de avion s-au ieftinit, agenţiile de turism au semnat contracte directe cu hotelurile de acolo, iar destinaţia a devenit mai cunoscută şi tot mai mulţi români au aflat cât de frumos este Zanzibarul ca destinaţie de plajă. De exemplu, pentru mine este aproape la egalitate cu Seychelles, urmat apoi de Mauritius şi Republica Dominicană şi insulele din Caraibe. Am făcut acest top ţinând cont atât de frumuseţea plajelor, cât şi de activităţile posibile pe insule, dincolo de a sta la soare şi de a te bucura de ocean. În plus, aş recomanda celor care ajung în Zanzibar să îşi rezerve câteva zile şi pentru un safari în Tanzania, vor fi amintiri de neuitat.

Destinaţii ca Vietnamul, America de Sud, SUA sau Japonia sunt, de asemenea, în trend şi românii le solicită tot mai mult.

Ce excursii ai recomanda celor care aloca 2-3 săptămâni unor călătorii complexe? Tu ce călătorii organizezi în 2018?

În 2017 am avut unele excursii de grup către destinaţii exotice care au fost sold-out chiar şi în 3 săptămâni de la lansare. În total în 2017 am călătorit foarte mult, prin toată lumea, alături de peste 350 de turişti. O parte dintre călătoriile de grup pe care le organizez în 2018 sunt deja vândute complet, dar mai există câteva locuri pe excursia în Iran din Mai 2018 şi în excursia de pe Coasta de Vest a Canadei + croaziera în Alaska din iunie 2018. De asemenea, voi mai lansa câteva excursii: America de Sud în octombrie, Coasta de Vest a SUA + Hawaii în august, Coasta de Est a SUA + Canada în septembrie, Tanzania şi Zanzibar în noiembrie şi o croazieră în Caraibe de Revelion 2019.

Ce destinaţii neconvenţionale ai recomanda celor care nu vor să meargă pe „cărări bătătorite”?

Sunt destul de multe ţări în care am ajuns şi care pot fi considerate uşor neconvenţionale. Nu pentru că ar fi periculoase sau ceva ieşit din comun, ci pentru că românii încă nu au auzit prea mult despre ele şi nu le-au luat în calcul până acum ca destinaţii turistice. Aş aminti aici Vietnamul sau Iranul, două destinaţii foarte frumoase, din care am super amintiri, dar încă necunoscute foarte mult românilor. De asemenea, m-am simţit extraordinar în Australia şi Noua Zeelandă, dar şi de fiecare dată când am ajuns în Japonia.

Povesteşte-mi puţin despre călătoria cu care ai început 2018. Ce ţi-a plăcut cel mai mult? Care au fost revelaţiile?

Am început anul cu o excursie de grup destul de complexă, câteva zile în Miami la final de 2017, apoi o croazieră de 8 nopţi în 5 ţări din Caraibe şi apoi 3 zile la final la un resort all-inclusive din Republica Dominicană. A fost o vacanţă activă, deşi croazierele pot fi vacante foarte relaxante dacă vrei, însă pentru că în fiecare zi ajungeam pe o alta insulă din Caraibe pe care nu le mai vizitasem nu am ratat nicio ocazie să vizitez cât mai mult şi să încerc să înţeleg puţin cultura locală a fiecărui loc. Am fost cu un grup de 37 de turişti entuziaşti şi prietenoşi, împreună cu care am petrecut Revelionul pe vasul de croazieră, cu muzică italiană. Apoi în zilele următoare am vizitat Dominicana, St. Kitts & Nevis, Barbados, Santa Lucia, Martinique şi Guadeloupe. Sunt lucruri care mi-au plăcut foarte mult. Sunt şi lucruri care nu mi-au plăcut în aceste locuri, dar una peste alta a fost o experienţă foarte interesantă şi anul viitor îmi doresc să repet această experienţă tot de Revelion, cu un alt grup de turişti.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO