fbpx

Căutare

Share this article

În acest week-end avem parte de câteva premiere cinematografice, filme care au un Palme d’Or sau Oscaruri în palmares. Vă mai propunem două festivaluri – unul de dans şi unul de film documentar, ca să începem să ne mai „dezmorţim”. N-am uitat nici de spectacolele pentru cei mici.

Film

Moonlight a câştigat anul acesta 3 Oscaruri: pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun actor în rol secundar şi pentru cel mai bun scenariu adaptat. Pe lângă calitatea filmului semnat de Barry Jenkins, acum, alături de numele filmului. vom pomeni întotdeauna şi cea mai mare gafă din industria cinematografică.

Moonlight (În lumina lunii) urmăreşte un tânăr american de culoare, din copilărie şi până la maturitate, în timp ce se străduieşte să-şi găsească sensul în lume. Este o poveste despre legături umane şi despre descoperirea care realizează un portret dinamic al vieţii contemporane afro-americane. Filmul a intrat de ieri în cinematografele din toată ţara.

Film

I, Daniel Blake este marele câştigător al Festivalului de Film de la Cannes. Pelicula semnată de Ken Loach ne face cunoştinţă cu Daniel Blake (jucat de Dave Johns), un bărbat din Newcastle aflat în pragul sărăciei, care încearcă să obţină o pensie de handicap. Însă „sistemul” îi e potrivnic. În timpul peregrinărilor sale pe la oficiul pentru asistenţă socială, Blake o cunoaşte pe Katie (Hayley Squires), o mamă singură cu doi copii, aflată – şi ea – în dificultate. I, Daniel Blake vorbeşte despre condiţia umană şi despre situaţiile (nedrepte şi absurde, uneori) în care ne aduc normele sociale.

Teatru

Spectacolul „Calul alb” se joacă duminică, 12 martie, de la ora 20:00, la Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei 93 – 95). Este o reprezentaţie specială care ne pregăteşte pentru Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului, care începe luni, 13 martie.

Ilinca Manolache în „Calul alb”

„Calul alb”, care poartă semnătura Ioanei Păun, este un one woman show susţinut de actriţa Ilinca Manolache, un spectacol care spune povestea unei jurnaliste care investighează un proces politic istoric. Este vorba despre condamnarea lui Ioan Ficior, un comunist zelos, care a condus lagărul de muncă Periprava unde 100 de oameni au murit datorită tratamentelor inumane aplicate. Intrarea liberă. Detalii pe pagina evenimentului.

Festival de film Documentar

Festivalul One World Romania se află anul acesta la a 10-a ediţie. Vom vedea o serie de documentare puternice despre teme foarte actuale astăzi. Practic această ediţie propune teme de dezbatere şi filme care alungă frica. Iar secţiunile în care sunt grupate evenimentele şi proiecţiile din cadrul festivalului vorbesc de la sine: Animale politice, Împotriva curentului, Ministerul Groazei, Dreptate fără frică, Jocurile fricii, Bolile sănătăţii etc.

Festivalul #OWR10 se desfăşoară între 13 şi 19 martie la Cinema Elvire Popesco, Eforie, Union, Studioul Horia Bernea – cinema Muzeul Ţăranului. Detalii pe oneworld.ro

Festival de Dans Contemporan

Imagini din spectacolul „By the way”

Like CNDB, festivalului de dans contemporan de la CNDB, are loc între 1 şi 26 martie sub sloganul „Schimbăm idei”. În acest week-end spectacolele din cadrul festivalului se joacă la Sala Stere Popescu (Bvd. Mărăşeşti 80-82). Pe 11 martie, de la ora 19:30putei vedea spectacolul „By the way”, o producţie Márta Ladjánszki/L1 Association – Ungaria, iar pe 12 martie, de la ora 19:30 – „Nud de femeie brunetă”, de/cu Andreea David.

Kids

La final, vă reamintim că Gaşca Zurli se află în turneu. În acest week-end se întâlneşte cu copiii din Cluj-Napoca şi Baia Mare. Este un turneu aniversar unde vă veţi întâlni, desigur, cu Fetiţa Zurli şi cu Tanti Prezentatoarea. Detalii pe zurli.ro

 

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO